Transforma Activitatile Cotidiene In Exercitii Pentru Muschii Tai
Lipsa timpului este, cel mai adesea, scuza faptului ca nu ajungem la sala de sport. Zilele trec si ne trezim ca forma noastra fizica nu mai este una de admirat, ci dimpotriva. Nici atunci nu e prea tarziu sa luam masuri impotriva sedentarismului si sa ne antrenam un pic muschii.
Exista exercitii fizice pe care le putem face in timp ce ne desfasuram programul zilnic, acasa, la serviciu sau pe strada, fara sa afectam cu nimic activitatile obisnuite.
Muschii picioarelor
Dimineata, in timp ce va spalati pe dinti, efectuati cateva miscari pentru a va antrena coapsele si gambele. Ridicati un picior, lasandu-va greutatea pe celalalt. Din aceasta pozitie incercati sa va ridicati pe varfuri, de cateva ori. Schimbati piciorul si efectuati aceleasi ridicari. Veti simti picioarele mai pregatite pentru mersul pe jos, in ziua respectiva.
Stand in fata aragazului, mestecand in mancare sau privind pe geam, puteti sa alternati ridicatul pe varfuri cu pozitia de relaxare. Repetati de cat mai multe ori, pana simtiti ca muschii au inceput sa lucreze. Pe langa faptul ca veti antrena muschii, scapati si de varice.
Veti lucra muschii coapselor daca, stand la birou, cu spatele lipit de spatarul scaunului, bratele sprijinite pe manere si picioarele ridicate la 90°, veti prinde intre picioare cosul de hartii si-l veti ridica de mai multe ori. In acest timp tineti incordati muschii abdomenului.
Muschii feselor
Cel mai simplu exercitiu este unul cu miscari izometrice, care presupune contractii scurte ale muschilor fesieri, in mai multe reprize, alternand fesele sau lucrandu-le concomitent.
Renuntati la lift si alegeti scarile! Deosebit de eficient este exercitiul de urcare a scarilor, mai ales cand urcati si cate doua trepte odata.
Dimineata, mergand spre metrou sau autobuz veti simti drumul mai scurt si mai placut daca il considerati util pentru forma voastra fizica. Ca sa-l realizati, incercati sa constientizati fiecare pas, calcand apasat si incordandu-va muschii fesieri atunci cand pasiti.
Preluati voi carma caruciorului incarcat cu produse, la supermarket. Impinsul caruciorului greu este o alta varianta pentru fortifierea muschilor fesieri.
Muschii abdomenului
Urmarind o emisiune la televizor, pe drum sau pe scaunul de la serviciu, putem lucra cateva minute abdomenul prin miscari simple, izometrice de contractare a muschilor.
Un alt exercitiu pentru muschii abdominali este, pur si simplu, o respiratie corecta. O respiratie corecta trebuie sa fie completa, adica, sa porneasca din abdomen. Umflarea si retragerea abdomenului este o gimnastica ideala pentru antrenarea muschilor abdominali.
Este foarte simplu si la indemana, sa pui mainile in sold, sa departezi un pic picioarele si sa faci rotiri ale corpului, stanga-dreapta, mentinand picioarele fixe si partea de la brau in sus, mobila. Acest exercitiu poate fi strecurat intr-o pauza, la serviciu, in timp ce asteptati sa fiarba mancarea sau urmarind o emisiune la televizor.
Muschii gatului
Profitati de lungile si obositoarele pauze pe care le aveti in trafic, cand mergeti cu masina. Din cand in cand, impingeti-va capul spre spate, rezistand fortei pe care o opune tetiera scaunului. Repetati de cateva ori. Astfel veti intari muschii gatului.
Muschii bratelor
Foarte simplu si eficient, exercitiul cel mai frecvent executat cand vine vorba de exersarea muschilor bratelor este intinderea bratelor la inaltimea umerilor si descrierea de mici cercuri, cu ajutorul lor, timp de un minut, intai spre fata, apoi in celalalt sens. Intensitatea exercitiului poate creste pe masura ce simtiti ca exercitiul devine mai usor de executat.
Desi simple, aceste exercitii pot fi deosebit de eficiente daca sunt facute consecvent. In doar cateva sapatmani veti observa rezultatele. Odata devenite reflex, ele asigura un minim necesar de miscare zilnica si, cu siguranta, va repun in forma. Veti simti gustul mersului la sala sau veti dori sa incepeti practicarea unui sport.