Mesajul terapeutic – 10 beneficii extraordinare pentru corp si minte

Fie ca petrecem mult timp la birou sau in picioare, simplul gand la un masaj ne induce o stare placuta de relaxare. Nici nu este de mirare tinand cont de beneficiile pe care le are un masaj de relaxare, cu atat mai mult un masaj terapeutic, menit sa reduca tensiunile din diferite zone ale corpului.
Masajul terapeutic are o istorie de mii de ani si continua sa fie o modalitate simpla si accesibila pentru a reduce nivelul de stres si discomfort. Cu toate acestea, in cazul in care exista afectiuni diagnosticate, trebuie mentionat ca masajul este o forma complementara a tratamentului oferit de medicul specialist. Nu lasati durerile persistente nediagnosticate de catre specialisti si cereti sfatul acestuia inainte de a recurge la masajul terapeutic.
Un alt sfat din partea specialistilor este sa alegeti cu grija terapeutul la care doriti sa mergeti, iar in acest sens, puteti apela la recomandari din partea apropiatilor sau a consultantilor din clinici care ofera acest tip de masaj.
Masajul terapeutic – care sunt beneficiile acestuia?
1. Relaxeaza musculatura
Musculatura suprasolicitata poate genera discomfort intens. Un loc de munca care presupune munca fizica, sportivii, persoanele supraponderale sau chiar si cei care petrec mult timp in fata calculatorului la birou, toate aceste persoane prezinta riscul suprasolicitarii musculare.
2. Reduce spasmele/crampele musculare
Tot la nivelul muschilor, exista aceste spasme si crampe musculare. Acestea pot fi normale, atunci cand sunt rare si nu afecteaza stilul de viata, insa in momentul in care devin un discomfort, se recomanda vizita la terapeut.
3. Intensifica circulatia sangvina
Ceea ce inseamna o mai buna oxigenare a organelor vitale si tesuturilor.
4. Drenajul limfatic
Ofera numeroase beneficii pentru sanatate, este foarte relaxant si este preferat in special de doamne si doamnisoare in diminuarea/ eliminarea celulitei.
5. Efect detoxifiant
Prin referire tot la drenajul limfatic, masajul terapeutic sustine si eliminarea toxinelor din organism.
6. Imbunatateste calitatea somnului
Acest efect pozitiv se releva atat in cazul bebelusilor, cat si in cazul adultilor. Datorita efectului profund relaxant, acest tip de masaj te poate ajuta sa ai un somn mai linistit si mai odihnitor.
7. Stimuleaza eliberarea de endorfine
Denumite si substante ale fericirii, endorfinele sunt cele care ne confera o stare de bine. Prin masajul terapeutic, organismul reactioneaza in mod pozitiv, eliberand acest tip de substante, drept urmare se imbunatateste si starea psihica.
8. Calmeaza durerile
Masajul terapeutic este benefic si pentru persoanele care sufera de migrene, fiind unul dintre cele mai benefice tratamente complementare in ameliorarea durerilor.
9. Ajuta in procesul de recuperare
Este deja bine stiut ca sportivii de performanta apeleaza cu regularitate la acest tip de tratament in reducerea durerilor musculare. Ce nu se stie la fel de bine, este eficienta acestuia in cazurile post-chirurgicale, evident, dupa ce s-a incheiat procesul de vindecare. Se recomanda parerea specialistului inainte de a opta pentru acest tratament.
10. Ajuta articulatiile prin cresterea nivelului de flexibilitate
Este ideal pentru persoanele care au trecut prin perioade lungi de repaus, in urma luxatiilor sau operatii. Acesta este completat cu diferite tipuri de exercitii pentru regenerarea musculara. De asemenea, se recomanda parerea medicului inainte de masaj.