Masca de fata cu orez – secretul tenului de portelan al japonezelor

Secretul tenului de portelan al japonezelor a fost dezvaluit! Exista o multime de motive pentru care care femeile din Japonia reusesc sa isi mentina un ten tanar, curat si lipsit de riduri pana la varste inaintate. Care este acesta? Unui dintre cele banale ingrediente de pe rafturile oricarui supermarket.
Un ingredient minune pentru un ten curat: orezul.
Acest ingredient pe care il avem intotdeauna in bucatarie a devenit nu doar cunoscut, dar si foarte popular printre femeile din Europa si Statele Unite. Asta mai ales dupa ce o multime de bloggeri de frumusete, l-au testat si au vorbit despre schimbarile observate in urma utilizarii mastilor pe baza de orez.
Orezul este bogat in vitamina B, ce are un rol esential in regenerarea celulelor si prevenirii imbatranirii premature.
Cum se prepara masca de fata cu orez?
Exista mai multe retete, dar cea mai simpla pare a fi chiar aceasta. Fierbe 3-4 linguri de orez, pana cand acesta se inmoaie. Nu arunca apa in care a fiert – apa se poate pastra la frigider timp de 4 zile si o poti folosi ca lotiune tonica.
Amesteca orezul fiert cu o lingura de lapte cald si o lingura de miere si aplica pe fata timp de 30 de minute. Dupa ce indepartezi masca, poti clati cu apa in care a fiert orezul.
Obiceiuri sanatoase pastrate cu strictete de japoneze
1. Evitarea contactului direct cu razele soarelui – probabil cand te gandesti la traditiile din Japonia, imediat iti amintesti si de faptul ca femeile poarta umbrele. Acest lucru nu este intamplator – se considera ca tenul alb, este un semn de frumusete. Un sfat de care ar trebui sa tinem cont, mai ales ca soarele desi atat de indragit in Europa si America, este inamicul numarul 1 al pielii tale.
2. Masajul facial – acesta stimuleaza circulatia sanguina, iar tenul devine neted, sanatos si capata elasticitate.
3. Alimentatia usoara, bogata in peste, legume si fructe proaspete. In plus, atat femeile cat si barbatii, considera ca nu trebuie sa te ridici niciodata satul de la masa. Nu trebuie sa fii flamanda, dar nici sa mananci atat de mult incat sa te simti inconfortabil dupa masa.