Epilare definitiva IPL
Epilare Definitiva IPL – cea mai moderna, sigura si eficienta metoda pentru epilare definitiva
Tratamentul de epilare definitiva cu IPL (lumina intens pulsata) este vedeta clinicii noastre, iar eficienta sa, dovedita pe mii de clienti si cliente, a devenit notorie.
Tratamentul de epilare definitiva IPL
In epilarea definitiva IPL se folosesc multiple unde luminoase de energie, reusind astfel sa se stimuleze un numar ridicat de structuri diferite ale pielii in acelasi timp. IPL actioneaza eficient atat in distrugerea permanenta a firelor de par, cat si in tratarea problemelor de pigmentatii ale pielii, acnee, regenerarea colagenului sau tratarea leziunilor vaselor de sange. Sunt vizate in special firele de par mai inchise la culoare, din aproape orice zona a corpului, atata la femei, cat si la barbati.
Din cauza ciclurilor de crestere a firului de par, la un anumit moment numai o treime din el poate fi inlaturat. Din acest motiv, tratementul cu IPL necesita intre 4 si 6 sedinte, in functie de tonul pielii si culoarea firelor de par. Persoanele cu piele inchisa la culoare sau cu fire de par deschise vor necesita mai multe sedinte de tratament, deoarece in radacina firului de par exista mai putina melamina. Efectele sunt cel mai adesea permanente, dar este posibila aparitia de foliculi in alte zone. Din acest motiv, vor fi necesare sedinte de intretinere dupa tratament, la intervale mari de timp (o data sau de doua ori pe an).
Avantajele tratamentului de epilare definitiva cu IPL constau in faptul ca pot fi tratate zone extinse in aceeasi sedinta, chiar si tot corpul. Disconfortul si durerea sunt aproape inexistente, riscul aparitiei reactiilor adverse este minim, iar firele distruse dispar o mare perioada de viata!
In tabelul de mai jos veti regasi, prezentate schematic, diferentele intre metodele de epilare clasice, epilarea cu ultrasunete si epilarea definitiva IPL. Pentru lamuriri suplimentare, cititi sectiunea cu Intrebari Frecvente depre epilarea definitiva progresiv cu IPL.
[custom_table]
Metode clasice | Epilare cu IPL | Epilare cu ultrasunete | |
---|---|---|---|
Aplicabilitate | Pe orice fel de zona, depinzand de produsul folosit | Pe zone mari, putand si tratat chiar si intregul corp in aceeasi sedinta. | Pe zone mici si greu accesibile. |
Durata rezultatelor | Foarte scurta. De la 1 la 7 zile | Permanenta (peste 6 luni). | Permanenta 0 |
Costul | Ieftin pe termen scurt, insa scump pe termen lunga. Necesita intretinere permanenta. | Mediu | Mediu |
Masura in care este eliminat parul | Sporadica, putand ramane in urma fire rebele si inestetice | Completa dupa cateva sedinte | Completa dupa cateva sedinte |
Nivel de durere | Foarte dureros (ceara, penseta); minim (lama de ras), insa lasa urme inestetice | Minim | Minim |
Recomandabil? | Nu | Da | Da |
[/custom_table]
[toggle_content title=”In ce consta consultatia inainte de folosirea IPL?”]
O prima consultatie cu medicul dermatolog este necesara pentru a iti examina pielea si a stabili daca esti un candidat potrivit pentru tratamentul de epilare definitiva, iti vor fi prezentate toate informatiile necesare, precum si contraindicatiile. De asemenea, se va realiza un test cu aparatul IPL pentru a verifica gradul de rezistenta a pielii, astfel riscul de aparitie a complicatiilor este minim. In urma acestui prim consult, medicul dermatolog iti va spune aproximativ cate sedinte de epilare definitiva cu IPL sunt necesare si se va stabili intensitatea tratamentului, numarul de impulsuri si durata lor
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Cat dureaza o sedinta pentru epilare definitiva?”]
Durata unei sedinte de epilare cu lumina intens pulsata depinde de marimea zonei tratate. Pentru zonele mici (fata, axila, linia bikini) dureaza aproximativ 15 minute, pentru suprafetele mari (membre superioare, inferioare, spate) intre 45 de minute – 1 ora, iar pentru intreg corpul intre 2–3 ore
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Cat dureaza un tratament de epilare definitiva?”]
Aproximativ 6-10 sedinte de epilare definitiva cu IPL sunt necesare pentru a avea rezultatele scontate. Eficienta tratamentului si numarul de sedinte depinde de mai multi factori precum tipul firului de par si densitatea, ciclul de crestere al parului din zona tratata, tipul de piele, precum si reactia fiecarei persoane la tratament. Sedintele de epilare definitiva cu IPL sunt programate potrivit unui algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par, existand 3 faze ale cresterii firelor de par: anagena (de crestere activa), catagena (de stagnare) si telogena (de regresie). Sedintele de epilare definitiva cu IPL trebuie realizate in faza de crestere activa a firului de par, de aceea sunt necesare sedinte multiple, la un interval de 5-8 saptamani. Tratamentul se stabileste pe baza unor parametri: tip de piele, tip de par si pigment.
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Cand incep sa se vada rezultatele?”]
In urma primei sedinte de epilare definitiva cu lumina pulsata, parul va incepe sa cada (timp de 1-2 saptamani) fiind eliminate aproximativ 60% din totalul firelor de par. In timp, dupa cateva sedinte, incep sa creasca fire de par mai fine si mai deschise la culoare. In functie de gravitatea leziunilor, pentru celelalte tratamente, efectele se vor observa dupa 3-4 sedinte
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Cum va arata zona dupa tratament?”]
Imediat dupa tratamentul cu IPL, pielea poate fi putin iritata si rosie, ca dupa arsuri solare minore, insa aceste simptome dispar de regula in 12-24 de ore. Poti aplica comprese reci pentru atenuarea senzatiei de disconfort, creme pentru arsuri solare sau un unguent cu antibiotic, potrivit indicatiilor medicului dermatolog. Nu te ingrijora daca vor mai exista fire reziduale, acestea se vor desprinde singure in timpul dusului.
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Tratamentul cu IPL doare?”]
Epilarea definitiva cu lumina intens pulsata nu este dureroasa, insa se poate simti usoare intepaturi sau caldura.
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Ce trebuie sa fac dupa un tratament cu IPL?”]
Precautii post-tratament
Este foarte important sa ca zonele tratate cu IPL sa nu fie expuse la soare sau sa folosesti o crema cu protectie solara impotriva UVA si UVB, cu factor de protectie inalt 50, aplicata la un interval de 2-3 ore, in mod contrar pot aparea pete de pigmentatie! Evita baile fierbinti, frecatul pielii sau peelingurile, timp de o saptamana, pentru a nu irita zonele tratate. In intervalul de timp dintre sedintele de epilare definitiva, evita sa folosesti alte metode de indepartare a parului: ceara, epilatorul electric, lama.
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Care sunt contraindicatiile procedurii?”]
[custom_list style=”list-3″]
- Nu se cunosc efectele IPL asupra sarcinii
- Consumul unor medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii nesteroidiene si steroidiene)
- Utilizarea de retinoizi sistemici sau topici sau alfa hidroxi acizi in ultimele sase saptamani
- Antecedente de cicatrizare defectuoasa (cicatrici keloide) sau de cancere de piele
- Afecituni inflamatorii in zona tratata
- Prezenta de negi, tatuaje, machiaj semi-permanent in zona tratata
- Boli fotosensibile: ex. lupus eritematos , vitiligo
[/custom_list]
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Care sunt avantajele epilarii definitive cu IPL?”]
[custom_list style=”list-1″]
- Pot fi tratate zone mai extinse in aceeasi sedinta
- Riscul aparitiei a reactiilor adverse este minim
- Mai putina durere si discomfort comparative cu alte metode de epilare
- Este eficienta pentru orice zona a corpului
- Nu exista risc de aparitie a cancerului de piele
- Firele distruse nu mai cresc niciodata!
[/custom_list]
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Care este diferenta intre epilare definitiva cu IPL, laser sau electroliza?”]
Electroliza este un procedeu anevoios, care implica introducerea unui ac langa firul de par si apoi coagularea radacinii printr-un soc electric. Procedeul este dureros si dureaza mult, practic fiind necesara interceptarea fir cu fir. Epilarea definitiva prin IPL si cea prin laser folosesc principii similare: emiterea unui puls luminos foarte intens, care este absorbit de pigmentul firului de par, distrugand radacina acestuia. Spre deosebire de laser, tehnica IPL pentru epilare definitiva foloseste o serie de filtre speciale, prin care se selecteaza anumite lungimi de unda ale spectrului luminos, care actioneaza specific. De asemenea, suprafata tratata la fiecare puls este mai mare, scazand riscul de ardere a pielii
[/toggle_content]
[toggle_content title=”Contraindicatii pentru epilarea definitiva cu IPL”]
[custom_list style=”list-3″]
- Pielea bronzata ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului
- Inflamatii ale pielii (eczeme, herpes) in zonele tratate
- Folosirea in ultimele 3-6 luni de tratamente precum Isotretinoin, Roaccutane si Retin-a pentru acnee sau alte afectiuni dermatologice
- Consumul unor medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive, antiinflamatorii, anxiolitice)
- Pentru persoanele care sufera de epilepsie (pentru ca flash-urile repetate din timpul tratamentului pot induce crize eplileptice)
- Femeile insarcinate si care alapteaza, persoanele aflate sub tratament cu medicamente anticoagulante (de exemplu, pentru boli de inima)
[/custom_list]
[/toggle_content]
[WPCR_INSERT]