Dieta de 13 zile
Suntem aproape in luna mai, iar gandul ne zboara la concediu, vara, soare, plaja. Nu-i asa ca deja v-ati luminat la fata! Insa, pe langa odihna si relaxarea pe care le implica ideea de concediu, noi femeile dintodeauna ne-am confruntat cu o problema majora: greutatea.
Nu-i asa ca v-ati dori sa puteti manca orice la orice ora, fara sa va ganditi la caloriile pe care la consumati si la gramele pe care le acumulati in plus? Ei bine, dupa parerea mea, acesta este visul oricarei femei.
Din aceasta cauza, m-am gandit sa vin in ajutor cu o dieta, despre care stiu sigur ca da roade.
Este vorba despre dieta daneza, care trebuie urmata timp de 13 zile. Dieta este intr-adevar eficienta, desi putin mai dificila.
Considerand ca, in nenumaratele noastre incercari de a da jos kilogramele acumulate in timpul anotimpului rece, avem la dispozitie zeci de diete, nu stim exact pe care sa o urmam, fiecare organism reactionand diferit. Daca va inspira incredere si va veti acomoda organismul cu acest regim, veti obtine rezultate de durata si nu veti regreta.
Astfel, dieta daneza nu te ajuta doar sa scapi de kilogramele nedorite, dar iti modifica si metabolismul, iar efectele ei dureaza in jur de doi ani. Nu este una din dietele obisnuite, ci una care grabeste arderea caloriilor.
Inainte de a va prezenta regimul diferentiat pe zile, va voi da cateva sfaturi, care va vor fi de mare ajutor pentru obtinerea efectelor mult dorite:
– daca veti urma instructiunile, puteti slabi intre 7 si 20 de kilograme, insa nu aveti voie sa o reluati mai devreme de doi ani de la incheierea ei.
– in cazul in care ati deviat de la instructiuni, va recomand sa incetati aceasta dieta imediat, deoarece efectele nu vor fi garantate. In acest caz, dieta daneza poate fi reinceputa dupa 6 luni si nu mai devreme. Daca incalci regimul inainte de ziua a sasea, poti relua dieta dupa trei luni.
– daca in timpul dietei vi se face foame, beti apa (cel putin 2l/zi).
-salata folosita in regim este cea de laptuci proaspete, iar codul (pestele) poate fi inlocuit cu pastravul sau calcanul. Cafeaua nu trebuie inlocuita cu ceaiul, iar zaharul cuburi poate fi folosit doar in situatiile specificate. Nu consumati iaurt cu fructe sau zahar. Nu puteti consuma alcool, guma de mestecat (ambele pot contine zahar).
– de retinut faptul ca in cazul fructelor si al legumelor, daca nu se specifica modalitatea in care se vor gati, acestea trebuie consumate in stare proaspata, fara a fi fierte sau gatite in niciun fel.
– cand nu este specificata o portie dintr-un anumit aliment, puteti sa consumati cat doriti dumeavoastra (salate, spanac, radacina de telina).
Ziua 1
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar;
pranz: 2 oua fierte tari, 400 g spanac, o rosie;
cina: 200 g friptura de vaca si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 2
mic-dejun: 1 ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar;
pranz: 250 g sunca si un iaurt natural;
cina: 200 g friptura de vaca si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 3
mic-dejun: 1 ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar si o felie paine prajita;
pranz: 2 oua fierte tari, o felie de sunca, o salata verde cu ulei si zeama de lamaie;
cina: o telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat (mar, para, portocala).
Ziua 4
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie paine prajita;
pranz: 200 ml suc de portocale, un iaurt natural;
cina: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g branza de vaci.
Ziua 5
mic-dejun: un morcov mare ras;
pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie cu o lingurita unt;
cina: 200 g friptura de vaca si o telina rasa.
Ziua 6
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar si o felie paine prajita;
pranz: 2 oua fierte tari si un morcov mare ras;
cina: 1/2 pui si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 7
mic-dejun: o ceasca de ceai fara zahar;
pranz: nimic (bea multa apa, ajuta!);
cina: 200 g cotlet de miel si un mar.
Ziua 8
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu cub de zahar;
pranz: 2 oua fierte tari, 400 g spanac, o rosie;
cina: 200 g friptura de vaca si o salata cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 9
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar;
pranz: 250 g sunca si un iaurt natura;
cina: 250 g friptura de vaca si o salata cu ulei si zeama de
lamaie.
Ziua 10
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie paine prajita;
pranz: 2 oua fierte tari , o felie sunca, o salata verde;
cina: o telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat (mar, para, portocala).
Ziua 11
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie de paine prajita;
pranz: 200 ml suc de portocale, un iaurt natural;
cina: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g branza de vaci.
Ziua 12
mic-dejun: un morcov mare ras;
pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita unt;
cina: 250 g friptura de vaca si o telina rasa.
Ziua 13
mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie de paine prajita;
pranz: 2 oua fierte tari si un morcov mare ras;
cina: 250 g pui si o salata cu ulei si zeama de lamaie.
Va urez succes si astept comentariile voastre.
Dieta daneza este o dieta mai dificila, de modificare a metabolismului, cu efecte sigure de slabire. Pierdem kilogramele in plus si ne simtim mai bine.