Albastre ca cerul, binefacatoare ca aerul

Sunt mai mult decat niste plante dragute pe care toti le admiram, datorita coloritului extraordinar. Iata ca s-a dovedit ca albastrelele au propietati terapeutice importante, aducand un aport considerabil atunci cand corpul nostru este lovit de anumite afectiuni. In primul rand, trebuie specificat ca albastrelele intra in categoria plantelor medicinale, de care cu totii am auzit.
“Floarea albastra” este recunoscuta ca fiind un remediu in bolile de rinichi. Exista un numar semnificativ de persoane care sufera de afectiuni ale rinichilor, in diversitatea lor. Fiind un organ vital pentru functionarea organismului, bolile de rinichi si ale vezicii urinare trebuie tratate cu seriozitate. De aceea, un prim pas, atunci cand constatati ca ceva nu este in regula, este sa vizitati medicul.
Pe langa tratamentele medicamentoase, puteti adauga, fara nicio problema sau efecte secundare, ceaiul din albastrele, deoarece s-a constatat ca albastrelele au proprietati diuretice. Iata cum trebuie preparat pentru un rezultat garantat si eficacitate maxima: se face o infuzie dintr-o lingura de flori uscate, oparite cu o cana de apa. Se infuzeaza 15 minute. Se consuma o cana pe zi, in 3 reprize, preferabil cu 30 de minute inainte de masa. Aceasta infuzie va ajuta si la o functionare buna a ficatului, un alt organ extrem de important pentru organismul nostru. In cazul dispneei, se face o infuzie din 2 lingurite flori uscate oparite cu o cana de apa, utilizandu-se 1/3 cana cu 20 de minute inainte de masa.
Datorita proprietatilor enumerate mai sus, dar si a calitatii hidratante, ajutand astfel la eliminarea toxinelor sau substantelor de degradare, efectului antiinflamator si astringent, planta este folosita si pentru tratarea conjunctivitelor prin bai la ochi cu infuzie obtinuta prin oparirea unei linguri de flori uscate, dar si in reducerea cearcanelor si a efectului de ochi obositi prin aplicarea de comprese cu infuzie concentrate, obtinute dintr-o lingura de flori uscate, oparite si tinute apoi acoperite, timp de 5 minute. Acest amestesc va forma compresa ce se va tine pe ochi in jur de 20-30 minute. Tratamentul trebuie repetat macar de 2-3 ori pe saptamana pentru ca efectul sa fie cel scontat. Pentru fortificarea parului si prevenirea ridarii pleoapelor se vor face bai si tamponari locale cu infuzie obtinuta din 2 linguri de flori uscate de albastrele.
Totodata, albastrelele ajuta si la digestie, iar pentru asta se face un ceai din jumatate de lingurita de flori uscate, care se bea in 2-3 reprize, preferabil inainte de masa. Masca de albastrele are efect de regenerare asupra pielii, dandu-i un aspect catifelat si neted.
Iata deci, inca un exemplu graitor despre minunile naturii si cum pot ele contribui la starea de bine generala a organismului nostru. Albastrelele vin in ajutor, pentru a combate unele dintre cele mai comune afectiuni inregistrate in zilele noastre, dar si pentru a ne imbunatati aspectul exterior, fiind astfel o solutie ideala, naturala si ieftina pentru problemele noastre.