Afla care sunt cele mai frecvente utilizari ale impulsurilor de lumina intensa!
Cu atat de multe opţiuni de tratamente pe piata, pentru epilarea definitiva, se poate crea deseori confuzie cu privire la ce tip de tratament trebuie ales. Cele mai utilizate tratamente sunt cu lumina intens pulsata ( IPL) sau cu laser.
Tratamentul cu impulsuri de lumina intensa (IPL), este o tehnologie care vizeaza producerea de lumina de mare intensitate in cursul unei perioade foarte scurte de timp. Aceasta implica lampi specifice care impreuna cu condensatoare furnizeaza energiile necesare distrugerii pigmentului existent in radacina firului de par.
Procedeul de indepartare a parului cu lumina intens pulsata a devenit foarte popular datorita pretului mai ieftin in comparaţie cu procedura de epilare cu laser. Compararea eficacităţii intre epilarea cu lumina intens pulsata şi epilarea cu laser este dezbatuta de catre oamenii de stiinta, producatorii de echipamente si practicieni, dar rezultatele sunt, in general, aproximativ echivalente.
De asemenea, cu laser se foloseste o lungime de unda de lumina iar in cazul in IPL sunt folosite sute de diferite lungimi de unda, in acest fel lumina in IPL poate fi variata, astfel incat clientul sa primeasca tratament personalizat.
IPL este eficace la pacienţii cu toate tipurile de piele si orice culoare a parului, cu excepţia celor cu parul alb. Totusi, s-a demonstrat ca pentru pacientii cu parul blond rezultatele nu sunt la fel ca in cazul pacientilor cu parul inchis. De asemenea, pacientii care au stat in soare trebuie sa astepte cel puţin doua saptamani inainte de a face sedinta cu IPL.
Ca si durata a sedintei, aceasta variaza de la zona la zona ajungand si pana la o ora pentru tot corpul. Numarul de sedinte necesare depinde de densitatea parului si ciclul de crestere a parului.
Un alt element important in decizia de a alege IPL in detrimentul laserului este faptul ca lumina intens pulsata poate fi utilizata si in tratarea altor afectiuni.
Spre exemplu, IPL –ul este folosit pentru tratarea pielii intr-un proces cunoscut sub numele fotorejuvenare.
De asemenea, tratamentul cu IPL este utilizat si in tratamentul tulburarilor medicale ale pielii, precum:
• hiperpigmentari
• modificari vasculare
• acnee
• cuperoza
Toate aceste tratamente pot fi realizate de către un medic dermatolog iar rezultatele sunt excelente.
Contraindicatii
Tratamentul cu IPL nu trebuie utilizat la pacienţele care sunt insarcinate De asemenea, nu se utilizeaza in anumite boli precum cu psoriazis, eczeme sau in zone cu infecţie
Printre contraindicatii este precizat si faptul ca nu este indicat tratamentul cu anticonceptionale pe parcursul sedintelor de epilare definitiva? Anticonceptionalele contin hormoni, si ma gandeam ca pot afecta gradul de pilozitate al persoanei, poate scadea sau poate creste,efectul vazandu-se in rezultatul epilarii definitive. Poate fi acesta un impediment in atingerea unui rezultat excelent?
eu vreau sa apelez la acest tratament cu ipl pt acnee.stiu k necesita mai multe sedinte pentru a obtine rezultate vizibile.reactii adverse in schimb nu cunosc,sau mai exact am ceva vag in minte dar cam atat.vreau sa stiu dak intre sedinte mai trebuie sa folosesc creme pt a scapa de roseata sau pt a preveni aparitia acesteia.de fapt vreau sa imi formez o idee cam de cati bani ar trebui sa dispun in total pt a ajunge la rezultatele dorite!!!