Tratamentul onicomicozei

Tratamentul Onicomicozei cu tehnologia Forma-tk

Ce este onicomicoza?

onicomicoza unghie piciorOnicomicoza este o infectie micotica cauzata de ciuperci parazite, ce afecteaza unghiile de la maini sau de la picioare, precum si pielea de sub unghie (patul unghial). Aproximativ 30% din populatia globului au suferit de o anumita forma de micoza a unghiei, cel putin o data in viata. Unghiile afectate de micoza prezinta urmatoarele caracteristici: pata de culoare alba sau galbuie, fara luciu, situata la capatul distal al unghiei si lama unghiala se ingroasa si devine friabila. In functie de severitatea onicomicozei, leziunile unghiale pot fi discrete sau intreaga lama unghiala poate fi afectata, o singura unghie poate fi infectata de ciuperci parazite sau toate unghiile.

Cauzele aparitiei micozei unghiei piciorului

Unghiile de la picioare sunt mai frecvent afectate de onicomicoza decat cele de la maini, una dintre explicatii fiind cresterea mai lenta a primelor, conducand la dezvoltarea infectiei. Urmatorii factori pot cauza ciuperca unghiei:

 • incaltamintea stramta, nepotrivita, incomoda, care tine degetele lipite, intr-un climat cald si umed;
 • folosirea incaltamintei umede mai multe zile la rand (un pericol in sezoanele reci sau in cazul celor care prin natrura muncii au picioarele ude tot timpul);
 • dusuri comune, saune si bazine, folosite fara slapi sau incaltaminte care sa protejeze piciorul („ciuperca sportivului” este un tip de infectie fungica unghiala aparuta la sportivi si care se poate lua prin utilizarea dusurilor din salile de sport);
 • traume anterioare ale unghiei;
 • varsta inaintata, cu precadere in cazul barbatilor;
 • utilizarea unor obiecte de uz personal: pantofi, unghiere sau forfecute pentru taierea unghiilor in saloanele de infrumusetare, in comun cu alte persoane (care pot avea onicomicoza);
 • aplicarea de unghii false, manichiura si pedichiura executate in conditii improprii si cu ustensile nesterilizate;
 • bolile care influenteaza sistemul imunitar pot favoriza si ele aparitia ciupercii unghiei.

Pentru diagnosticarea corecta a onicomicozei, medicul dermatolog va preleva un esantion de sub unghia afectata de ciuperca, unde se gaseste focarul fungic.

Tratamentul Onicomicozei

Onicomicoza netratata va afecta unghia la nesfarsit. Trebuie mentionat ca onicomicoza localizata la unghiile de la picioare necesita un tratament mai indelungat decat micoza de la unghiile de la maini.

 

 • Tratamentul medicamentos se realizeaza cu antimicotice (itraconazol), pe o durata de pana la 12 luni, deoarece corespunde cu perioada de innoire completa a lamei unghiale. Trebuie subliniat faptul ca tratamentul medicamentos cu antimicotice poate avea reactii adverse, mai ales asupra ficatului, poate chiar determina o afectare hepatica severa! Reactiile adverse cel mai frecvent raportate sunt cele de origine gastro-intestinala: dispepsie, greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree si constipatie. Aria de reactii adverse este mai larga: cefalee, cresteri reversibile ale enzimelor hepatice, hepatita, tulburari menstruale, vertij si reactii alergice (prurit, eruptie cutanata, urticarie si angioedem), neuropatie periferica, sindrom Stevens-Johnson, alopecie, hipokaliemie, insuficienta cardiaca congestiva si edem pulmonar
 • Tratamentul local consta in aplicarea unor unguenti ce contin antimicotice direct pe lama unghiala, insa eficienta tratamentului este redusa intrucat acesti unguenti nu pot patrunde prin lama unghiala
 • Tratamentul chirurgical consta in smulgerea chirurgicala a unghiei sub anestezie locala si ulterior se va administra un tratament antimicotic pe o durata mai redusa, „rezervorul” de fungi fiind deja inlaturat
 • Tratamentul cu IPL prin tehnologia Forma-tk este singurul tratament medical cu rezultate permanente si garantate, sigur si rapid. Tratamentul este noninvaziv si nedureros, fara efecte efecte adverse si favorizeaza recresterea unghiei noi si sanatoase. Pentru eliminarea completa a micozei unghiei, sunt necesare 10-12 sedinte, cate o sedinta o data pe saptamana. Revolutionarul aparat Forma-tk se regaseste doar in clinica SlimArt!

unghie infectata micoza

Agentii patogeni implicati in etiologia onicomicozei cresc pe culturi, de culare rosie, galbena sau maro. Lumina intensa pulsata (IPL) este absorbita de cromofori, de aceste micoze active colorate, astfel fiind distruse complet.

Tratamentul oferit de clinica SlimArt include cele 10-12 sedinte cu laser IPL cu tehnologia inovativa Forma-tk, tratament local keratolitic (pentru distrugerea keratinei infectate a unghiei) si tratament local cu o solutie antifungica. Procedura cu IPL este realizata de catre un medic dermatolog, iar tratamentul keratolitic si antifungic este asigurat integral de clinica SlimArt.

Numarul de vindecari inregistrat pana in prezent dovedeste ca tratamentul onicomicozei cu IPL este o optiune extrem de eficienta si sigura, comparativ cu tratamentele onicomicotice conventionale!

Galerie foto – Inainte si Dupa tratamentul micozei unghiei cu Forma-TK

Intregul tratament, inclusiv cel keratolotic si antifungicic, este asigurat de clinica SlimArt, iar procedurile vor fi efectuate integral de catre medicul dermatolog.

Add Comment