Masaj anticelulitic si de remodelare corporala

Celulita este o afectiune clinica si estetica intalnita la aproximativ 80 – 90% dintre femei.

Celulita se caracterizeaza prin alterarea suprafetei cutanate, in special in zona feselor si coapselor, conferind pielii acel binecunoscut aspect de „coaja de portocala”. In functie de gravitate, celulita este clasificata in stadii de la I la IV si este influentata de factori precum obezitatea sau gradul de fermitate al pielii.

masaj anticeluliticGrasimea este o substanta biologica esentiala, rolul acesteia fiind de a apara anumite organe ale corpului. Majoritatea celulelor grase sunt repartizate in tesutul adipos imediat sub piele, iar tesutul adipos are functii vitale precum conservarea caldurii organismului, protejarea muschilor sau functia de depozit de energie. Tesutul adipos este vizibil sub piele, la unele persoane este ferm, insa la altele este lipsit de vitalitate si ondulat, in limbaj popular, cu acel blamat aspect de „coaja de portocala”. Celulita nu este conditionata de excesul de grasime, ci se refera strict la textura pielii.

Ce este celulita?

Celulita este o forma rezistenta a grasimii subcutanate. Nutritia incorecta, acumularea de toxine in organism, sedentarismul, precaritatea sistemului limfatic sunt factori care amplifica indezirabila celulita. Insa celulita poate sa apara si la persoane cu greutate ideala si chiar si la atletii profesionisti, care urmeaza o dieta stricta si programe de exercitii fizice regulate.

Celulita este influentata de secretia de estrogeni, acesti hormoni feminini fiind responsabili de producerea si retentia de grasime. Orientarea si fixarea bandelor fascia (strat de tesut conjunctiv) din derm formeaza o membrana fibroasa care constituie „buzunarase” in care se depoziteaza grasimile. Celulita este prezenta in zonele cu cel mai mare grad de acumulare a grasimilor, precum fesele, coaspele, abdomenul sau bratele. Celulita apare in perioada post-pubertate, se agraveaza dupa prima sarcina si este influentata de folosirea contraceptivelor si a suplimentelor hormonale.

Care sunt stadiile celulitei?

Stadiul I de celulita este cel incepient. In stadiul II, in zonele afectate de celulita, pielea este moale, iar ondulatiile pielii pot fi observate prin ciupirea pielii sau prin contractia muschilor. In stadiul III, aspectul de „coaja de portocala” este vizibil indiferent de pozitia corpului, sezanda sau in picioare, si fara tehnici de manipulare a pielii in zonele vizate. In stadiul IV, pielea este flasca, lipsita de fermitate, prezinta ondulatii si depresiuni, si la palpare prezinta noduli.

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic constituie un mijloc eficient de tratament al celulitei. Masajul anticelulitic consta in manevre terapeutice de neteziri, frictiuni, compresiuni, ridicarea pielii cu varfurile degetelor, framantari intre maini si ciupiri cu varfurile degetelor in zonele mai putin dureroase. Cu ajutorul masajului, este activata circulatia sangvina si drenajul limfatic, favorizata oxigenarea tesuturilor, se imbunatateste elasticitatea pielii, se diminueaza stratul de grasime si se distrug celulele adipoase fara spargerea capilarelor (fara vanatai).

In clinica SlimArt, masajul anticelulitic este efectuat de persoane calificate, kinetoterapeuti/tehnicieni maseuri, pentru garantia rezultatelor optime, si sunt utilizate creme reductoare profesionale (precum Bruno Vassari) si uleiuri cu efect anticelulitic. Efectele asupra tonusului pielii sunt vizibile inca de la primele sedinte, insa trebuie efectuate sedinte regulate pentru mentinerea rezultatelor favorabile pe termen lung. O sedinta de masaj anticelulitic dureaza 40 de minute.

Add Comment