Trateaza-Te Regeste Cu Laptisor De Matca
Atat de apreciat in lumea intreaga pentru binefacerile sale asupra organismului, laptisorul de matca se numara printre ingredientele minune utilizate in fabricarea produselor cosmetice.
Laptisorul de matca este acea substanta secretata de albine, exclusiv pentru hrana larvelor tinere si a matcilor.
Nu este de mirare ca este supranumit si „elixir al vietii”, stiut fiind faptul ca regina albinelor, cea care se hraneste cu aceasta comoara naturala, traieste in medie 5 ani, in timp ce albinele care produc substanta, au o durata medie a vietii de 40 zile.
Valoros prin compozitia sa, bogata in complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), laptisorul de matca mai contine apa (65%), glucide, lipide, 20 de aminoacizi (compusi care contribuie la formarea proteinelor in organism), viaminele A, C, D si E, enzime, hormoni, oligoelemente (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, mangan, cupru, fier) si multi compusi activi.
Vitamina B5 (Acidul Pantotenic) sau „vitamina antistress”, aflata in concentratie mare in laptisorul de matca, este indispensabila activitatii celulare si, totodata, un bun regenerator al pielii si mucoaselor.
Un stimulent biologic puternic, pe langa multiplele indicatii terapeutice pe care le are, atunci cand este utilizat ca supliment alimentar, laptisorul de matca combate aspectul tern al tenului, lupta impotriva ridurilor si tonifica. Este potrivit pentru fiecare tip de piele si face minuni cand este folosit in creme, lotiuni sau masti faciale.
Un ten ingrijit se deosebeste vizibil de unul tratat la intamplare sau deloc. Chiar daca nu ai timp sa ajungi la cosmetica sau nu ai suficienti bani sa-ti cumperi produse scumpe, gata preparate, avand la indemana fiolele de laptisor de matca, poti fi propriu tau cosmetician.
Incorporeaza continutul unei fiole cu laptisor de matca in crema ta de de zi cu zi, iar apoi aplic-o pe toata suprafata tenului demachiat si curatat in prealabil, fara sa masezi, iar pentru o resorbtie completa, peste stratul de crema, pune o compresa calduta si umeda. Poti asocia 1-2 fiole de laptisor de matca cu 100 gr de crema, in functie de problemele grave sau mai putin grave ale tenului tau. Aceeasi proportie se poate pastra si in cazul lotiunilor de curatare si tonifiere.
Cu mastile te poti juca! Pentru a obtine masti hranitoare si tonifiante, amesteca laptisor de matca cu ingredientele care iti sunt la indemana, in functie de tipul tenului tau. Din amestecul unei fiole de laptisor de matca cu o lingura de ulei de masline si un galbenus de ou se poate obtine o masca pentru tenul uscat. In aceeasi combinatie, inlocunind insa galbenusul cu albusul oului, se prepara o masca pentru ten gras.
Pentru un ten sensibil, poti obtine o masca amestecand laptisor de matca, aproximativ o lingura de pulpa de banana, un ou si o lingura de miere. Vei amplifica efectul mastilor, daca inaintea aplicarii iti vei deschide porii fetei si gatului, printr-o infuzie de abur. Dupa aplicare, lasa-le sa actioneze cel putin 10 min, dar nu mai mult de jumatate de ora, apoi clatiti bine fata, cu apa calduta.
Dupa numai cateva zile, in care iti vei trata tenul cu miraculosul laptisor, vei putea observa efectele acestuia. Fata ta va fi mai vesela si va zambi mai mult!