Ce trebuie sa stii despre acidul hialuronic
Stiati ca Acidul Hialuronic a fost descoperit in urma cu aproximativ 60 de ani? Interesul pentru folosirea acestuia ca ingredient bioactiv a inceput dupa ce s-a descoperit faptul ca nivelul acidului hialuronic continut de epiderma scade odata cu varsta. Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii o bariera invizibila, transparenta si elastica, actionand in acelasi timp in profunzime la nivelul tesuturilor.
De ce apar ridurile si cum te poate ajuta acidul hialuronic?
Ridurile statice incep sa se formeze inaintea varstei de 20 de ani. Acestea devin insa vizibile mult mai tarziu, atunci cand nivelul de hidratare in piele scade suficient de mult incat santurile de colagen fibrozat sa para a fi la suprafata.
Pe masura ce inaintam in varsta semnele de imbatranire, la nivelul fetei devin tot mai evidente. Productia noastra de acid hialuronic, colagen si tesut elastic scade. Asadar pielea noastra isi pierde din calitate si ridurile, mai intai fine, apoi din ce in ce mai adanci, pot aparea in special la nivelul fetei, in jurul nasului si gurii.
Corectarea ridurilor statice se poate efectua prin injectarea fina a unei substante fiziologice: acidul hialuronic (HA) . Aceasta substanta nu prezinta nici un risc, se resoarbe natural in piele si acopera pentru o perioada variabila de timp micile santuri din piele pe care le numim… riduri.
Dar ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic este o polizaharida importanta din structura pielii si a tesutului conjunctiv, capabila sa ramana in piele cca. 6 luni. Dupa aceasta perioada, ea se resoarbe fiziologic si tratamentul trebuie repetat.
Acidul hialuronic este prezent in majoritatea organismelor umane asigurand volum pielii. Cu timpul, acesta dispare de la nivelul pielii datorita unor factori intrinseci (varsta, sex, statusul extrogenic), dar si factori extrinseci (variatii de temperatura, vant, soare, medicamente).
Ca si multe alte umpluturi cosmetice acidul hialuronic nu se obtine din regnul animal, deci nu exista pericolul transmiterii unor boli sau reactii alergice.
Cui se recomanda acidul hialuronic?
Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat adultilor de toate varstele. Poate fi folosit in cazul ridurilor fine pentru refacerea conturului fetei, dar si pentru prevenirea aparitiei ridurilor si imbunatatirea conturului buzelor.
In cazul in care se doreste marirea buzelor, produsul este injectat in interiorul buzei inferioare sau superioare, dar si de-a lungul liniei buzei. Actualmente, acidul hialuronic este folosit si pentru tratamentrul ridurilor severe sau moderate, cum sunt cele de tip nazolabial.
Injectiile permit corectarea defectelor, rectificarea de maniera discreta si naturala a aspectului imbatranit si obosit al fetei. Trebuie remarcat faptul ca injectiile de umplere, spre deosebire de injectiile cu toxina botulinica, nu altereaza mobilitatea muschilor fetei si nu reduc expresiile fetei. In mod normal, defectele tratate sunt net atenuate prin injectii, dar nu dispar intotdeauna complet. In fapt, anumite localizari sunt foarte dificil de tratat si exista riduri profunde si vechi care nu vor putea fi niciodata sterse complet.
Cand se pot observa primele rezultate?
Rezultatele tratamentului se pot observa imediat. Suprafetele pot fi inflamate, dar acest fenomen dispare in maxim 2 zile.
In primele zile dupa injectare pacienta va evita miscarile faciale exagerate, expunerea la soare, sauna, precum si masajul agresiv la locul de injectie.
Se poate aplica machiajul uzual a doua zi dupa tratament. Rezultatele obtinute dureaza 6 luni sau mai mult in functie de tipul de piele, stilul de viata, varsta.
Majoritatea pacientilor opteaza pentru un nou tratament dupa un an in cazul ridurilor sau dupa 6 luni in cazul injectarii la nivelul buzelor.
Ce este marirea buzelor cu acid hialuronic?
Marirea buzelor este un procedeu realizat de doctori chirurgi-plasticieni si consta in injectarea substantei de umplere, sub forma de contur si volum, a buzelor. Forma, conturului si rezultatul final este stabilit de medicul chirurg in functie de preferintele fiecarei paciente. Impreuna cu pacientul, medicul va recomanda si cantitatea necesara de injectat, dozarea acesteia si adancimea potrivita.
Efectul de marire a volumului buzelor este aproape imediat. Buzele devin mai voluminoase, senzuale, deosebit de naturale si definite estetic.