Catifeaua Untului De Shea
In ultimii ani, estetica naturista a castigat din ce in ce mai mult teren in fata diverselor produse ce contin substante artificiale, produse in laboratoare. Magazinele naturiste se intrec in varietatea produselor oferite, promitand beneficii miraculoase in ingrijirea tenului si a corpului. Ca sa capeti incredere in produsele naturiste, trebuie sa cunosti componentele de baza si capacitatile acestora, pentru ca, desi provin de la natura, nu toate un rezultate dupa utilizare. Majoritatea produselor naturiste sunt recunoscute pentru mutiplele lor valente, putand fi utilizate atat pentru ingrijirea tenului si corpului, cat si a parului. Untul de shea este unul dintre aceste produse. Poate ai vazut creme de corp sau de fata ori balsamuri de buze ce contin unt de shea, insa nu le-ai dat prea mare importanta. Te-ai intrebat vreodata de ce femeile de culoare au mereu tenul catifelat si cu aspect intens hidratat? Afla ca untul de shea este secretul lor!
Untul de shea provine din nucile arborelui de Shea ce creste in Africa de Vest. Acesta incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani de al plantare. Untul este recunoscut pentru proprietatile curative si hidratante, fiind nelipsit din cele mai renumite saloane de infrumusetare. In Africa, untul de shea este utilizat pentru ingrijirea tenului, corpului si protejarea parului, cu rezultate notabile daca e sa te gandesti la conditiile climaterice de acolo (soarele foarte intens).
Inainte de a te convinge sa iti achizitionezi untul de shea in stare nerafinata, trebuie sa stii ca acesta vindeca ranile mici, crapaturile, diverse eczeme, dermatite, etc. cu proprietatile sale emoliente, fiind un adevarat aliat al persoanelor cu tenul uscat sau al celor care se lupta cu vergeturile sau ridurile. Untul de shea contine acizi grasi: oleic, palmitic, linoleic, stearic, omega6, omega9, vitaminele A, E, K, butirospermol, fitosteroli, latex, amirine.
In stare bruta este de gasit la un pret relativ ieftin, in magazinele naturiste. Are consistenta si aspectul unei solutii albicioase, pastoase si inainte de a fi folosit trebuie incalzit putin in palme.
Protejeaza tenul si corpul
Daca ar fi sa facem o comparatie intre cele mai scumpe creme si untul de shea, s-ar putea sa avem surpriza sa descoperim ca acesta din urma este mult mai eficient. Datorita vitaminelor pe care le contine si a efectului intens hidratant, untul de shea combate cu succes ridurile si protejeaza tenul, mai ales primavara, cand ne luptam cu vantul si umezeala. Pentru acele persoane care se lupta cu o piele uscata si au incercat diverse creme si uleiuri pentru ingrijire corporala, insa fara niciun rezultat, solutia este chiar untul de shea. Daca numai rostirea cuvantului „unt” iti inspira ideea de hidratare, gandest-te cum te vei simti cand il vei folosi. Cunosti acea senzatie de iritare pe care o simti imediat dupa epilare? Ei bine, poti scapa de ea aplicand unt de shea.
Hidrateaza buzele
Nu toate balsamurile de buze ajuta in incercarea de protejare a buzelor. Multe contin substante chimice, care ar putea sa iti faca mai mult rau decat bine, in special cand ai buzele crapate sau ranite. Untul de shea poate fi folosit pentru hiratarea si protejarea buzelor. Aplicandu-ti dimineata putin unt de shea pe buze, acesta va forma o pelicula protectoare pe tot parcursul zilei.
Intensifica stralucirea parului
Daca ai parul uscat si fragil, masca cu unt de shea il va face usor de pieptanat si ii va reda stralucirea mult dorita. Cum se aplica? Ia o cantitate mica de unt, tine-o in palme pana se incalzeste, apoi aplica pe par de la radacini la varfuri, inainte de spalare. Acopera-ti parul cu un prosop caldut, apoi lasa masca sa actioneze cateva zeci de minute. Cu cat lasi untul sa actioneze mai mult, cu atat e mai bine. Spala-te pe par si clateste-te pana iti simti parul curat.