Aboneaza-te
Programari: 031.430.10.71

Uleiul De Avocado In Cosmetica

Pentru proprietatile sale emoliente, antibacteriene, cicatrizante, hidratante si antirid, uleiul de avocado este utilizat in industria cosmetica pentru ingrijirea pielii, parului, unghiilor si buzelor. Uleiul de avocado este deosebit de bine tolerat si absorbit de orice tip de piele.

Panaceu pentru piele

Proprietatile curative ale uleiului de avocado au fost dovedite prin vindecarea diferitelor afectiuni ale pielii, asa cum sunt dermatitele provocate de stres si acnee. Uleiul vitaminizeaza pielea, ii restabileste echilibrul natural si o cicatrizeaza, in urma deteriorarilor provocate de paraziti. Are un rol aparte in reglarea permeabilitatii pielii, lasand-o sa respire.

Pentru proprietatile sale emoliente, uleiul de avocado se aplica pe pielea inca uda, dupa baie, dus, saune sau dupa expunerea la soare. Pentru a asigura un rezultat cat mai bun, adaugati 5 picaturi de ulei de lavanda la 10 ml de ulei de avocado.

Uleiul de avocado contine vitaminele A, B, D, E, K, PP, fier, zinc, magneziu, lecitina si clorofila. Deosebit de importanti sunt acizii grasi nesaturati, aflati in concentratie foarte mare in acest ulei, responsabili pentru restabilirea functiei de „bariera” a epidermei, intarirea imunitatii locale si apararea pielii, prin activarea proprietatii de a reflectare a razelor ultraviolete.

Imbogateste cremele cosmetice

Adaugati ulei de avocado in cremele pe care le folositi zilnic, pentru a potenta atributele naturale ale pielii. Puneti aproximativ 10 picaturi de ulei in 10 grame de crema sau 10 ml de tonic sau lotiune.

Calmeaza fata si reduce ridurile

Cu ulei de avocado se pot realiza masti pentru fata, pentru reducerea iritatiilor, combaterea acneei si estomparea ridurilor. Uleiul se foloseste in forma pura sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale (de piersica, caisa, migdale, seminte de struguri). Pentru o lingura de ulei se adauga cate 1-2 picaturi de uleiuri esentiale de santal, trandafir, portocale sau margarete. Aceasta combinatie se foloseste in cazul pielii uscate, fara vlaga, inflamata sau iritata, precum si pentru ridurile din jurul ochilor. Aplicati pe zonele afectate de 1-2 ori/zi si lasati sa actioneze timp de 15-30 minute. Dupa numai 2-3 zile veti observa o imbunatatire in aspectul general al pielii, care va straluci de prospetime si sanatate.

Special pentru dermatite si piele iritata, realizati urmatoarea compozitie: o lingurita de ulei de avocado, un pic incalzit, 3 picaturi de paciuli (patchouli), 2 picaturi ulei de molid, 2 picaturi de ulei de lavanda. Amestecati-le bine, apoi aplicati compozitia pe piele, lasand sa actioneze timp de 15 minute, dupa care se indeparteaza cu un servetel si se clateste fata. Fiti constanti in aplcarea acestei masti, cel putin 3 zile.

Ulei anticelulitic

Masajul anticelulitic se face cu ulei de avocado, in stare pura sau in combinatie cu alte uleiuri esentiale imbogatite (la 1-2 linguri se adauga 2-3 picaturi de ulei esential de muscata, ienupar, lamaie, de lavanda, rozmarin si chioparos). Se maseaza puternic, mai ales in zonele unde exista celulita.

Protejeaza parului

Adaugati 7-10 ml de ulei de avocado la 100 ml de sampon sau balsam de par. Balsamul astfel preparat se plica pe par si se maseaza la aproximativ 2 ore dupa spalare. Se clateste cu apa calduta, apoi. Uleiul de avocado combate parul fragil, da sanatate scalpului si face ca parul sa para mai stralucitor.

Are grija de unghii

Si pentru ingrijirea unghiilor uleiul de avocado este un ajutor de nadejde. Se aplica pe unghii, inaintea vopsirii lor, in stare pura sau in amestec cu alte uleiuri vegetale (migdale, caise sau jojoba), in proportie egala. Un amestec din 1 lingura ulei de avocado cu 2-3 picaturi de uleiuri esentiale de lamaie, lavanda si eucalipt, rozmarin, paciuli (patchouli) si musetel, sau lavanda cu cimbru este indicat pentru intarirea unghiilor si protejarea impotriva infectiilor. Ca tratament, zilnic aplicati amestecul pe unghii si cuticule, masandu-le usor, timp de 15-20 minute.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu
  1. acesta e un fruct foarte des folosit in industria cosmetica, din ce am vazut pentru par cel putin chiar face minuni, mai ales aplicat natural, nu ca parte dintr-un produs cosmetic prelucrat.

Ultimele Articole

SlimArt LAHOVARI
Strada Piata Lahovari, Nr. 5A
Telefon: 031.430.10.71
Mobil: 0732.99.00.50
Mobil: 0732.99.00.51