Aboneaza-te

Tratarea Acneei Cu IPL

Acneea afectează o proporţie mare de persoane,  90 la sută din adolescenti şi un sfert din adulţi se confruntă cu acnee cu pustule.  Aceste pustule sunt cele mai comune in zona fetei, dar de multe ori apar pe spate şi gât şi alte zone ale corpului.  Multe persoane suferinde de  acnee au găsit un remediu prin utilizarea de tratament IPL acnee, o terapie de lumina prin care este eliminata posibilitatea unor efecte secundare ea fiind un procedeu de remedii de actualitate.

Acnee de bază

Acneea este caracterizată de o supraproducţie de ulei de piele prin glandele sebacee hiperactive.  Cand pielea devine prea grasa, celulele moarte ale pielii sunt  eliminate mai dificil, devin lipicioase si blocheaza porii.  Odată ce un por se înfundă, excesul de ulei nu poate scăpa, şi bacteriile  acneei au un mediu propice.  Cand bacteriile şi uleiul raman  în porii înfundati  se ridica la suprafata pielii si apare puroiul-umplut. adica, acnee cu pustule clasica.

Cum funcţionează IPL

IPL sau lumina intens pulsata, reprezinta o serie de impulsuri scurte de lumina galbena, verde sau rosie. Galben si verde reprezinta luminile care distrug bacteriile iar cea rosie ataca glandele sebacee provocand inflamarea glandei hyperactive pentru a reduce inflamatia. Prin incalzirea cu lumina rosie se stimuleaza, de asemenea, producerea de colagen care ajuta la vindecarea si imbunatatirea aspectului pielii.

Cum se face IPL

Pacienţii, vor purta  ochelari de protecţie pentru a proteja ochii de lumina intensa iar  apoi  este aplicat un gel rece în zonă pentru a fi tratate inflamatiile.  Gelul ajută fascicolul de lumină şi la racirea pielii în timpul tratamentului.  Aplicatorul lumina este aplicat pe piele, şi impulsuri scurte de lumina, si de mica durata, sunt livrate.  Aplicatorul este apoi mutat la o altă zonă a pielii, iar procesul se repetă până când toate zonele afectate de acnee au fost tratate.  Odată ce tratamentul este terminat, gelul este scos şi o cremă hidratantă se aplică în zona tratată.  Fiecare tratament durează de obicei aproximativ 30 de minute, iar majoritatea pacienţilor necesită între patru şi şase sesiuni pentru îmbunătăţirea semnificativă a stării lor.
Cum simt IPL

Tratament cu IPL nu este dureros, şi nu necesită anestezie pentru aceasta procedura.  Majoritatea pacienţilor simt un disconfort uşoar până la moderat, mai degrabă ca un sentiment similar cu o înţepătură usoara deoarece  pielea se incalzeste cu fiecare puls de lumină.  Roşeaţa şi  senzaţia de căldură la nivelul pielii sunt comune după tratament, simptome care sunt facilitata de un pachet de răcire, care este, în general, aplicat imediat după aceea.

Atentionari

Majoritatea pacienţilor  au avut o experienţă fără efecte secundare la tratamentul IPL, dar în cazuri rare poate exista decolorarea pielii in zonele tratate, pielea devenind  mai fina si mai catifelata. Caderea parului în zonele tratate  poate fi permanenta.  Blistere mici pot apărea ca un efect secundar al sesiunilor cu IPL, de asemenea.  Tratamentele cu IPL nu sunt recomandate pentru persoanele cu pielea foarte inchisa sau care sunt cu pielea foarte bronzata, iar tratamentul nu a fost dovedit sigur pentru femeile gravide.  Cei care sunt pe prescripţie de medicamente pentru  tratamentul de acnee, ar trebui să consulte un medic înainte de a fi supuşi tratamentului cu IPL

Comentarii

comentarii

2 Comentarii
  1. CAT COSTA ACEST TRATAMENT?

  2. Buna ziua,

    Am sa va rog sa consultati site-ul nostru atat pentru preturi cat si pentru promotiile lunare.

    Cu stima,
    Dr.Irina

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50