Aboneaza-te

Tocurile Inalte, Pro Si Contra

Tocurile inalte sunt mereu la moda, iar asta nu e de mirare. Incaltamintea cu tocuri inalte este deosebit de frumoasa si arata ca o opera de arta, pe care nu contenesti sa o admiri, in toate formele sale. Purtand o astfel de incaltaminte, o femeie arata mult mai inalta, mai supla, seducatoare, eleganta si sexy, in acelasi timp.

Inteleptul Solomon zicea ca la trei lucruri te poti uita fara intrerupere: la frumusetea soarelui, la o apa curgatoare si la cum lucreaza altii. Asta probabil pentru ca, pe timpul lui Solomon nu existau pantofii cu toc. Altfel, cu siguranta i-ar fi mentionat printe lucurile placute ochiului, care merita admirate.

Incaltamintea nu are doar functie estetica. Ea trebuie sa ne usureze viata, aparandu-ne de frig, umiditate, suprafete neregulate, iar in plus, trebuie sa fie comoda si placuta in timpul mersului. Din punct de vedere al comoditatii, tocurile inalte nu vor scapa de nicio critica: ingreuneaza procesul de locomotie si oboseste picioarele cumplit.

Este adevarat ca unii pantofi pot avea un calapod mai comod, iar altii dimpotriva. Chiar si asa, purtatul zilnic al pantofilor cu toc devine chinuitor, afecteaza, in timp, forma piciorului si sanatatea. Cand calcaiul se ridica pe tocuri, punctul de greutate al corpului se transfera automat spre partea din fata a piciorului, adica pe degete, ceea ce poate duce la suprasolicitarea lor. In cazul in care va deplasati destul de mult cu astfel de incaltaminte, transformarile calcaielor devin vizibile fara sa vreti, se dezvolta piciorul plat, apar dureri la genunchi sau deformari ale coloanei.

Ce ar fi de facut stiind toate acestea? Chiar trebuie sa renuntam la placerea de a purta tocuri?

Nici intr-un caz! Pur si simplu am putea purta pantofii cu toc doar cateva ore pe zi si nu in fiecare zi a saptamanii. Putem incerca alternarea zilelor „cu tocuri inalte” cu zilele „fara toc” sau „cu tocuri mici”. La fel cum ne putem lasa de fumat pentru ca e toxic si ne face rau, putem incerca un echilibru intre purtatul pantofilor cu toc inalt si foarte inalt, cu purtatul de tocuri mici sau chiar fara toc. Conform cercetarilor, inaltimea optima a tocurilor pantofilor este de 2 maxim 4 cm.

Am auzit povesti ale prietenelor mamei mele care spun ca, in tinerete, purtau numai pantofi cu toc, iar ulterior, incetul cu incetul efectele au inceput sa le faca necazuri. „E pacat ca nu mai pot merge acum pe tocuri. Mi-as mai fi dorit, dar asta pare sa fie pretul pe care il platesc pentru exces….ca pentru orice alt exces pe care il facem, nu?” mi-a spus odata, demult cineva. Pe atunci nu intelegeam exact ce vroia sa-mi transmita. Era primul meu job si abia incercam senzatia tocurilor inalte si a costumelor deux-pieces. Acum, cand si pe mine ma chinuie intreaga zi cate o pereche de pantofi foarte eleganti  si in aceeasi masura incomozi, inteleg foarte bine. La fel de bine cunosc si mirajul tocurilor si stiu de ce atunci cand ne promitem ca renuntam la ele, dupa o zi intreaga de chin, o luam de la capat iarasi, cu o alta pereche, la fel de eleganta, la fel de asortata si la fel de indispensabila.

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50