Aboneaza-te

Tentatia “All Inclusive”

Aproape toate ofertele turistice includ si o varianta “all inclusive”. Mai avantajoasa din punct de vedere financiar si mult mai comoda “all in one place”, oferta ce reuneste toate mesele zilei si alte gustari si bauturi racoritoare si alcoolice, servite intre mese, suna suficient de tentant pentru a constitui optiunea multor turisti. Aparent asa este, insa, daca tii la silueta ta, ar fi bine sa-ti reconsideri pozitia.

Odata ajunsa la fata locului, te trezesti in fata a tot felul de platouri care mai de care mai imbietoare, mai frumos prezentate si mai apetisante. Este imposibil sa nu fii tentatat sa gusti din toate cate putin pe timpul sederii tale acolo. La fel, este imposibil sa nu faci combinatii “nepermise” de alimente sub pretextul ca ti-au ispitit pofta si curiozitatea.

Daca esti o persoana statica, iar piscina si barul din fata hotelului sunt suficiente pentru a-ti satisface nevoia de relaxare si odihna, atunci sigur te vei simti ispitita si de bunatatile servite la bar, intre mese. O prajitura, un fruct, o bautura sau o inghetata se vor strecura pe nesimtite si vor fi savurate cu mare pofta. Ceilalti mananca, tu de ce sa n-o faci, mai ales ca sunt gratuite si la dispozitia ta, nu?!

Pe nesimtite vor trece zilele si la sfarsitul sejurului vei pleca acasa, pe langa frumoasele amintiri insorite, cu cateva kilograme in plus.

Ce este de facut?

1. Bea multa apa intre mese, nu suc sau bauturi alcoolice. Asta iti va ameliora senzatia de foame si eventualele pofte.

2.  Mananca ponderat. Incearca sa nu aduci pe farfuria ta mai mult de trei feluri de mancare, la o masa. Gusta doar un pic din fiecare. Ia-ti timp si savureaza fiecare bucatica, nu manca in graba. Asta va reduce senzatia de foame si astfel vei manca mai putin.

3.  Sari peste una dintre mesele zilei, inlocuind-o cu fructe si apa. Oricum abundenta si frecventa cu care mananci la “all inclusive” este mai mare decat cea obisnuita, de acasa, intr-o zi normala de lucru.

4.  Sa nu mancati prea tarziu seara, iar masa de seara sa fie obligatoriu urmata de miscare.

5.  Pentru a contracara caloriile acumulate, inoata, fa drumetii, mergi la sala de sport sau plimba-te.

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50