Aboneaza-te

Stresul Licentei

Pentru multe dintre cititoarele noastre, perioada licentelor bate la usa. Fie ca este prima experienta de acest fel, fie ca este a doua sau chiar a treia, o licenta este un examen important si chiar fara sa ne dam seama pune un stres suplimentar asupra noastra si ne influenteaza activitatile zilnce.

Oricat de experimantata ai fi in sustinerea de examene, poti fi prinsa intr-o perioada mai dificila, nu foarte bine pregatita fizic si psihic pentru depasirea obstacolului. In multe cazuri, concurat cu stresul pastrarii locului de munca si a resurselor insuficiente, in contextul problemelor pe care traversam curent, examenul de licenta poate pune semne de intrebare asupra succesului cu care se va finaliza. In acest caz, trebuie constientizat efortul si organismul pregatit din timp, fizic si psihic. Organismul are nevoie de sustinere in perioadele de efort intelectual. Cum ne ajutam organismul?

Alimentatia

Reduceti consumul de cafea, tigari, alcool sau mancaruri grele. Cresteti consumul de fructe si legume bogate in vitamine. In seara dinaintea examenului, nu mancati mai tarziu de ora 18:00. Evitati alimentele bogate in zahar, deoarece acestea cresc nivelul energetic, numai temporar, apoi te vei simti mai obosita ca inainte sa le consumi. Mananca regulat, dar nu foarte mult. Dupa o masa copioasa organismul isi va concentra atentia asupra digestiei si tu vei simti nevoia sa dormi.

Odihna

Dormiti suficient si intre orele indicate. Inaintea examenului, culcati-va devreme si ganditi-va la ceva relaxant. Puneti-va sub perna un pliculet de lavanda pentru un somn linistit si odihnitor.

Vitaminele si mineralele

Un supliment de minerale si vitamine vor sustine efortul vostru si vor aduce un surplus de energie organsimului.

Consolidarea memoriei

Pentru o buna functionare a creierului, hidrateaza-te cat mai mult. Lecitina stimuleaza memoria, la fel si complexul vitaminelor B, in special B6, B9 si B12. Consumati mult peste pentru ca ajuta memoria. Principala sursa de energie a creierului este glucoza care provine din alimentele bogate in carbohidrati cum ar fi cerealele, painea si pastele.

Preagatirea psihica

Alunga alte ganduri si concentreaza-te numai asupra acestui examen. Gandeste pozitiv. Nu te gandi la ratarea examenului, ci dimpotriva. Pentru a avea timp sufieicent pentru odihna si pregatire, ia-ti cateva zile libere (in cazul in care lucrezi) si dedica-te numai acestui scop. Nu te concentra asupra altor planuri si nu te lasa absorbita de griji si anxietate.

Bafta!

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50