Aboneaza-te

Remedii Cu Ovaz

Ovazul este o planta cerealiera cu tulpina de tip pai si inflorescenta in forma de spic. Ea a fost cultivata pentru graunte, dar nu numai. Ovazul este o buna sursa de carbohidrati cu absorbtie lenta dar si o cereala puternic energizanta, bogata in saruri minerale si vitamine.  De obicei se cosuma pe cale interna, prin boabe, fulgi, crupe si se utilizeaza extern, in bai si cataplasme cu paie uscate.

Ovazul este folosit ca remediu pentru vindecarea anumitor afectiuni:

 

Metabolism – 50 de grame de ovaz rasnit se macereaza timp de 24 de ore in apa rece, se strecoara si se bea de 2-3 ori pe zi, cate 150 ml, cu 30 de minute inainte de masa.

 

Intarirea imunitatii – Ovazul bine spalat si uscat se rasneste, 2-3 linguri din pulberea obtinuta se combina cu 2 linguri de tarate de grau sau secara, se infuzeaza in 500 ml de apa, se pune in termos/sticla, se inveleste intr-o plapuma timp de 4 ore. Se bea cate 150 ml, cu 30 de minute inainte de masa.

 

Trasnpiratia excesiva a picioarelor – Se amesteca in parti egale paie de ovaz, scoarte de stejar si de anin alb. Se fierb 4 linguri de amestec intr-un litru de apa. Se infuzeaza 30 de minute si se fac bai de picioare, timp de 10-15 min, de 3-4 ori pe saptamana.

 

Dureri de articulatii – Un kg de paie de ovaz se fierb 30 de min in 5 l de apa. Fiertura strecurata se adauga in apa calda din cada impreuna cu un pahar de sare grunjoasa. Baile se fac de 2-3 ori pe saptamana, timp de 10-15 minute.

 

Constipatia – Se bea apa in care sa fiert ovaz(timp indelungat la flacara mica). Se pot adauga la fiert si prune uscate.

Sau o alta varianta: peste 3 linguri de fulgi de ovaz se toarna 200 ml de lapte rece sau apa cu suc de lamiae. Se lasa 20-25 e min la temperature camerei. Se consuma toata odata.

 

Pancreatita – Se rasneste un pahar de ovaz, se pune intr-un litru de apa clocotita, se lasa la fiert 10 min si se infuzeaza 30 de minute. Se bea cate ¼ de pahar, cu 30 de min inaintea fiecarei mese.

Comentarii

comentarii

2 Comentarii
  1. La” metabolism” ati scris „50 grame orez”.E vorba de ovaz sau de orez?

    • cu certitudine este ovaz

      multumim pentru observatie

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50