Aboneaza-te

Reflexoterapie pentru sanatate

Cine nu isi doreste un corp lipsit de dureri,o stare generala de bine si puterea de a lupta impotriva stresului? Avem solutia ! Reflexoterapie pentru sanatate!

Reflexologia este un sistem foarte vechi de masare a mainilor si a picioarelor, practicat de catre vindecatorii din Egiptul si China Antica. Aceasta metoda se bazeaza pe detectarea si corectarea unor dezechilibre ale organismului.

Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in mai multe zone (10) egale si ca talpa piciorului este o “harta” a organelor noastre. Prin masarea talpilor se trateaza anumite afectiuni.

Reflexoterapia nu poate fi practicata de oricine, deoarece este necesara o buna cunoastere a informatiei legate de punctele de masaj si de ceea ce reprezinta acestea. Reflexoterapia nu pune diagnostice, ea constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea armoniei energetice.

Reflexoterapia ajuta la normalizarea functiilor organismului prin eliminarea toxinelor imbunatatind astfel circulatia sangvina.Buna circulatie este vitala pentru buna functionare a fiecarui organ sau a zonelor din organism. Depunerile toxice in zonele reflexe sunt datorate in special alimentatiei incorecte, sedentarismului, stresului.

Ce este reflexodiagnosticul?

Reflexodiagnosticul consta in reperarea punctelor sensibile sau dureroase din zonele reflexogene. Punctele reflexogene devin sensibile in cazul unei afectiuni,ele sunt dureroase la palpare,acest lucru fiind sesizat de pacient si de terapeut. Durerea este direct proportionala cu vechimea si gravitatea afectiunii organului respectiv.

Ce trateaza reflexoterapia?

– probleme digestive (inclusiv constipatia)
– dereglari menstruale
– oboseala cronica
– dureri musculare
– inflamatii ale pielii
– actioneaza asupra cauzelor aparitiei celulitei
– deblocheaza traseul renal
– ajuta la reglarea functiilor endocrine

Indicatii pentru pacient
– pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa se bea o cantitate cat mai mare de lichide,peste 2 litrii pe zi
– pe perioada tratamentului reflexogen este indicata o dieta echilibrata,bogata in fructe,legume,sucuri naturale si de preferinta sa se evite carnea
– pe perioada tratamentului se recomanda sa nu se fumeze,sa nu se consume bauturi alcoolice si sa se diminueze consumul de cafea
– pacientul sa indice corect zonele dureroase,asfel incat reflexoterapeutul sa poata identifica corect organele

Contraindicatii reflexoterapie
– insuficiente renale si/sau hepatice acute
– la hipertensiune / hipotensiune extreme
– tensiune arteriala oscilanta
– hemoragii cerebrale recente
– infarct miocardic
– varice voluminoase si inflamate
– ulcer varicos
– hemoragii
– infectii cutanate
– perioada de sarcina
– rani deschise
– boli de piele de natura parazitara si inflamatorie
– boli infectocontagioase

Tags: ,

Comentarii

comentarii

Un Comentariu
  1. cred in reflexoterapie si in efectele benefice pe care le are.mi-as dori sa pot vindeca sau ameliora si afectiunile
    altor oameni.

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50