Aboneaza-te

Razboiul Sexelor La Volan

Nu este niciun secret faptul ca majoritatea barbatilor considera femeia la volan un adevarat pericol! Prejudecata sau nu?

Pentru ei, femeia la volan este un fel de esarfa rosie fluturata in fata taurului. Simpla prezenta a unei masini conduse de o femeie genereaza panica si claxoane interminabile, chiar inainte ca soferita sa-si demonstreze abilitatile in trafic.

Cu toate ca multe dintre femeile care conduc sunt mult mai atente si mai corecte in trafic, decat barbatii, iar acest fapt e recunoscut chiar de ei, exista si categoriile domnisoarelor care, fie patrund mai greu tainele volanului, fie, de la marea inaltime a unui jeep, nu reusesc sa vada toti pietonii de pe trecere. Soferitele de acest fel sunt usor detectabile in trafic, chiar de la primele manevre si sunt primele vinovate de mitul „femeie la volan!”.

Echilibrand balanta, in aceeasi categorie, a soferilor imprudenti si impertinenti, se incadreaza o serie de barbati care, pentru a-si dovedi caii putere sau acoperi diferite frustrari, tin neaparat sa ia fata altor colegi de sosea, sa injure sau sa arate semne, vadit enervati de prezenta celorlalti in trafic, sa accelereze si sa tureze motorul, ca toata lumea, pieton sau sofer, sa le acorde atentie si sa le dea cuvantul.

Sunt lucruri reale, care ni se intampla zilnic, in goana nebuneasca serviciu-casa, alte indatoriri.

Pana la urma, nu e vorba de sexul celui care conduce masina, ci de constiinta si bunul simt al fiecaruia la volan.

Asadar, cu ce incepem si ce putem face sa ne simtim mai putin amenintati in trafic? Sa fim precauti, sa conducem in limitele sigurantei, sa nu fim teribilisti si inconstienti la volan inseamna sa punem pret mai mare pe viata noastra si a celorlalti.

Trebuie sa incepem cu noi insine, cu cei apropiati noua, nu de maine, poaimaine sau luni, ci de astazi! E un exercitiu individual de constiinta care merita incercat.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu
  1. In secolul viteselor masina nu e un lux, e o necisitate, mai cu sama pentru mame. Gradinita,scoala,cumparaturi,casa, serviciu- o zi obisnuita.Si atunci o masinuta este necesara.Eram una dintre primele femei sofer in localitate si simteam atintite mereu privirile asupra mea.Cu timpul m-am obisnuit. Si cred, ca o femeie este atenta si corecta in trafic fiindca se simte responsabila nu numai pentu viata ei.

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50