Ne poti contacta la numerele:
0754.220.050 sau 0732.99.00.52

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este o intervenție chirurgicala prin intermediul careia se imbunatateste aspectul nasului si, acolo unde este cazul, functia nasului, in timpul interventiei putand fi tratate si multe din problemele de respiratie.

" Problemele cu respiratia m-au determinat in cele din urma sa fac operatia la nas pe care am tot amanat-o atata timp. Si daca tot am ajuns sa rezolv o problema de sanatate, mi- am zis ca e momentul perfect si pentru a corecta ceva ce imi doream de mult timp – curbura putin cam prea proeminenta a nasului. S-a rezolvat totul, au fost si momente dificile dupa operatie, in perioada de recuperare, dar a trecut totul cu bine si acum sunt fericita posesoare a unui nasuc super frumos! Multumesc intregii echipe! " AnaMaria S.Daca vrei un nas drept sau ușor cârn, ori iți dorești ca nasul tău sa aibă altfel de vârf – drept sau “in vânt”, dr. Sorin Tătulescu te va ajuta ca forma nasului tău sa se integreze perfect in armonia feței.

Programeaza-te acum!

Rezultate reale rinoplastie

Atentie! Rezultatele pot diferi de la persoană la persoană

featurefeaturefeaturefeatureDr. Sorin Tatulescu


featurefeaturefeaturefeaturefeature
Cine sunt cei mai buni candidati pentru rinoplastie?

La rinoplastie pot apela bărbații și femeile care au așteptări realiste, care sunt interesați de îmbunătățirea aspectului și/ sau funcției nasului si care sunt fizic sănătoși. La pacienții minori la care nu s-a încheiat creșterea osoasă intervenția nu se face decât dacă au indicație chirurgicală clară, impusă cel mai frecvent de probleme funcționale. Fetele pot suferi aceasta intervenție începând cu vârsta de 16 ani iar băieții un pic mai târziu.

feature
Cum se stabilește forma nasului?

Situat in mijlocul fetei nasul iese inevitabil in evidenta atunci când privim chipul unei persoane. Ce trebuie sa reținem este ca “nasul ideal” trebuie sa se îmbine armonios cu restul trasaturilor feței. De aceea, înainte de operația propriu-zisa, în cadrul consultului preoperator cu dr. Sorin Tătulescu, veți face o analiza a aspectului general al feței in urma careia veți discuta și veti decide cea mai corecta si avantajoasa solutie, evident în funcție de dorințele și preferințele tale.

feature
Cum te ajuta aceasta operatie?

Pe lângă îmbunătățirea aspectului estetic aceasta operație ameliorează funcția nasului, asociind proceduri pentru corecția deviației de sept sau altor probleme de natura funcționala (tratamentul hipertrofiei cornetelor nazale).

feature
Cate tipuri de rinoplastie sunt?

Rinoplastia utilizează doua tipuri de tehnici, in funcție de modul de efectuare a inciziilor:

  • Tehnica deschisa – se realizează o incizie pe puntea de țesut dintre cele doua nari (columela); cicatricea se estompează dupa 3 - 4 luni de la intervenție iar restul inciziilor se fac in interiorul nasului. Este cea mai indicata tehnica in cazul in care se impune si/sau se doreste modificarea in orice fel a varfului nasului.
  • Tehnica inchisa - toate inciziile sunt realizate in interior (asadar nu vor exista cicatrici vizibile) insa aceasta tehnica asigura o expunere chirurgicala mai redusa, astfel corectia varfului nasului este efectuata mai greu si nu sunt permise foarte multe modificari.

feature
Cat dureaza operatia?

Operatia poate dura intre 3 si 6 ore.

feature
Rinoplastia este o intervenție chirurgicală dureroasa?

Rinoplastia nu este dureroasa. Pacienții pot prezenta un oarecare disconfort în timpul primelor zile după intervenția chirurgicală dar acest lucru poate fi controlat cu medicația prescrisa de medic. Există o senzație de presiune în zona centrală a feței, o ușoară iritație la nivelul inciziilor, nasul se poate înfunda.

feature
Pot respira după operație?

Dupa intervenția chirurgicală în interiorul nasului vor fi tuburi de silicon care vă vor permite să respirați din primul moment. Acestea se vor extrage după 7 zile.

feature
Pot fuma dupa interventie?

Evitați sau reduceți fumatul.

feature
Exista medicamente care trebuie evitate inainte de interventia chirurgicala?

Este important să se evite aportul de medicamente care nu sunt luate la recomandarea unui medic, indiferent de ce natura, inclusiv suplimente alimentare sau vitaminice. Trebuie evitate medicamentele de tipul Aspirinei, care pot reduce coagulabilitatea sângelui. Dacă suferiți de boli care impun tratament antiagregant sau anticoagulant, anunțați medicul pentru alegerea soluției optime de substituție pe durata intervenției.

feature
Cat timp trebuie sa-mi iau liber de la serviciu dupa rinoplastie?

Pacientii se pot intoarce la lucru in 1-2 saptamani. In general se recomanda cel putin o saptamana de repaos deoarece in zilele postoperatorii a 3-a si a 7-a sunt programate vizite la medic, pentru control.

feature
Care sunt riscurile sau complicatiile care pot apărea in cazul rinoplastiei?

Cateva din posibilele complicatii asociate cu rinoplastia sunt: reactii adverse la anestezie, sangerari, infectii (rar), tulburări de respirație, asimetrii, tulburări de sensibilitate, neregularități de culoare și contur – care pot necesita interventii chirurgicale suplimentare.

feature
Am nevoie de cineva care să mă ajute acasă după rinoplastie?

Cel mai bine este să aveți un membru al familiei sau un prieten care să vă însoțească acasă sau la locul de recuperare.

feature
Cum se realizeaza recuperarea după rinoplastie?

În primele zile după intervenția chirurgicală poate apărea un oarecare disconfort dar acest aspect poate fi controlat cu medicația prescrisa de medic. De asemenea pot fi prescrise antibiotice si alte medicamente cum ar fi spray sau picături nazale cu soluție salină sau decongestionante. In mod obișnuit atela externa de fixare, firele de sutura si tuburile de silicon din interiorul nasului sunt îndepărtate in termen de 7 zile de la operație. Pacienții pot prezenta de asemenea vânătăi, insa acestea se diminuează în primele 7 zile si vor dispărea complet pana la 3-4 saptămâni de la operatie. După 7 zile se poate folosi machiaj astfel încât pacienta/-ul să se simta confortabil în situații sociale. Prezenta zonelor mai umflate este obisnuita și poate dura luni de zile pana ce acestea se vor estompa pe deplin. Cei mai mulți pacienți se pot întoarce la locul de muncă in termen de 1-2 săptămâni.

Clinica SlimArt

Calea Floreasca, nr. 91-111, sector 1, Bucuresti

0754.220.050 sau 0732.99.00.52

Programeaza-te la o consultatie acum