Aboneaza-te

Peeling-ul chimic

Pielea e compusa din epiderm, derm si hipoderm. Prin aplicarea unei substante cu pH acid pe o fata ridata, patata de soare sau cu cicatrice se obtine o exfoliere de profunzime variabila a epidermului si o reactie inflamatorie asociata a dermului.

Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar. Procedeul nu trebuie insa considerat un substitut pentru un – nu elimina pielea in exces si ptozata.

Pregatirea preoperatorie prevede intreruperea fumatului cu cel putin doua saptamini inainte de tratament, o conduita alimentara, cit si restrictii in folosirea unor medicamente cu risc (de exemplu aspirina). De asemenea, pielea este pregatita prin aplicarea unor creme speciale timp de 4-6 saptamini.

Inainte de peeling fata va fi curatata cu o solutie pentru a indeparta grasimea si a pregati pielea pentru o penetrare profunda. Profunzimea peelingului este influentata de substanta folosita si concentratia ei, timpul de actiune, pregatirea preoperatorie, curatirea si degresarea inainte de procedura.

Anestezia nu este necesara pentru peelingul chimic, deoarece solutia de peeling in sine actioneaza si ca anestezic. Oricum, sedarea va fi necesara inainte si dupa operatie pentru a va ajuta sa ramineti relaxat si sa va simtiti confortabil.

Dupa peeling, fata va ramane edematiata (umflata) pe o perioada de cateva zile, iar pielea va avea un aspect de ars. In functie de fiecare persoana in parte, acest aspect rosiatic poate dura chiar mai multe luni.

Este importanta evitarea expunerii la soare deoarece exista posibilitatea aparitiei unor hipo/hiperpigmentari. Complicatiile procedurii sunt reprezentate de infectie, anestezie tegumentara si cicatrizarea excesiva, hipo sau hiper pigmentare, linie de marcaj intre zonele tratate si cele netratate, eruptii de acnee, de herpes simplex, eritem prelungit.

Tags: , ,

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50