Aboneaza-te

Peeling chimic

Peeling chimic

Peeling chimic. Cum actioneaza si ce face?

Iata cum actioneaza peeling-ul. Pielea e compusa din epiderm, derm si hipoderm. Prin aplicarea unei substante cu pH acid pe o fata ridata, patata de soare sau cu cicatrici se obtine o exfoliere de profunzime variabila a epidermului si o reactie inflamatorie asociata a dermului.

Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar. Procedeul nu elimina pielea in exces si ptozata.

Ce  este  un peeling  chimic?

peeling chimicO arsura controlata a pielii. Dupa gradul de concentratie si tipul substantei folosite, se produce o distrugere a stratului epidermal si dermal. La sfarsitul exfolierii si descuamarii, incepe sa se formeze un strat epidermal nou. Totodata, celulele fibroblastice din stratul dermal incep sa secrete fibrile noi de colagen – ce constituie un schelet nou de suport si sustinere a noului strat epidermal. Celulele fibroblastice secreta si elastina ce confera pielii proprietati de fermitate, tonus si elasticitate.

La finalul tratamentului ramane un strat nou de piele catifelata, neteda, lucioasa si tanara. Uneori, depinde de profunzimea tratamentului, se atenueaza sau pot chiar sa dispara leziuni cauzate de expunerea solara, riduri fine de expresie, riduri adanci, iregularitati tegumentare si cicatrici sechelare de acnee. La SlimArt, folosim peeling mecanic (dermabraziune) concomitent cu tratamentul chimic,  pentru rezultate optime.

Peeling-ul superficial

Pielea faciala este cea mai rezistenta datorita densitatii mari a glandelor sebacee si sudoripare.Pentru eliminarea acestui strat de protectie si iluminarea pielii, se ecomanda un peeling superficial o data pe luna sau o data la doua luni. Acest tratament de obicei consta in distrugerea primului strat epidermal (din cinci) – stratum corneum.

Un peeling de calitate este greu de gasit. Si asta deoarece exista o gama larga de produse pe piata. Majoritatea, pseudo tratamentelor vandute de marile branduri cosmetice sunt scumpe, dar rezultatele promise nu sunt atestate medical. SlimArt foloseste insa creme compuse din ingrediente cu actiune biofarmacologica, care au fost verificate si certificate medical.

Peeling intermediar PLUS

SlimArt ofera o metoda noua de peeling intermediar care nu necesita un timp de recuperare, permitand reintegrarea imediata in activitatatile de rutina.

Peelingul se efectueaza in 3 stadii, fara recuperare indelungata intre sedintele terapeutice. Patrunde mai adanc decat un tratament obisnuit de peeling intermediar, ajungand intre stratul reticular si cel papilar al dermului. La finalul tratamentului se formaeza un strat nou de piele tanara, catifelata, lucioasa, fara pete si cu o atenuare marcata a ridurilor fine.

Alte efecte benefice ale peeling-ului intermediar plus sunt:

  • Tonificarea tesuturilor si a fetei – intindere marcata a fetei
  • De multe ori mai accentuata decat un tratament de lifting chirurgical
  • Disparitia completa a ridurilor fine si medii
  • Transformarea ridurilor foarte adanci in riduri superficiale
  • Ameliorarea si aplatizarea marcata a cicatricilor sechelare de acnee

Peeling adanc

Foarte putini medici din tara efectueaza acest tratament, insa la SlimArt aveti posibilitatea de a opta pentru el.

Substantele folosite patrund in profunzimea stratului reticular al dermului Se considera o arsura chimica de gradul 2, tratamentul dureaza intre 30 minute si o ora si are loc sub sedare sau anestezie generala. Dupa tratament, pacientul ramane cu o masca impermeabila si este internat pentru cel putin o noapte. La 2 saptamani dupa tratament pielea arsa se exfoliaza si descopera noul strat.

Pretul unui peeling chimic in Clinica SlimArt

Pretul unui peeling chimic in clinica SlimArt este disponibil in sectiunea „Preturi” . In plus, fiind una dintre cele mai populare proceduri realizate in clinica noastre, deseori aceasta este disponibila si la oferta. Petru a verifica daca exista o astfel de promotie valabila in acest moment, nu uitati sa consultati pagina de promotii.

 

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50