Aboneaza-te

Miracolul Naturii, Afinul – Insulina Verde

Doamnelor, sigur ati auzit de afin. Sigur ati auzit pe la colturi ca ar avea ceva proprietati de vindecare, de ameliorare a unor maladii severe. Chiar este adevarat. Natura ne-a inzestrat cu o serie de plante menite sa ne ajute in lupta cu maladiile. Sunt plantele folosite de stramosii nostri atunci cand sufereau de diverse afectiuni si nu cunosteau minunile antibioticelor, a injectiilor cu penicilina sau piramidonului. Aceste plante care cresteau, majoritatea, ca buruienile pe camp, au fost utilizate pentru a dezvolta ceea ce noi cunoastem astazi sub denumirea de leacuri babesti, acestea stand la baza medicinei homeopate care are din ce in ce mai multi adepti astazi.

afinAsa ca, va propun o incursiune in lumea nevazuta a tratamentelor pe baza de plante si a beneficiilor aduse de acestea. Una dintre maladiile secolului nostru este diabetul. Un inamic silentios, dar in cele mai multe cazuri fatal, diabetul constrange la o viata minutios gandita, minutios pregatita, care, de multe ori depinde de gramaj. Pe langa tratamentele conventionale stabilite in consens de lumea medicala, exista posibilitatea imbunatarii conditiei de viata a bolnavului si folosind proprietatile afinului, de exemplu. Afinul poate fi folosit complementar medicatiei prescrise pentru ca are un bogat continut in antioxidanti, vitaminele A, C, B, D, E, zaharuri, acizi organici, pentru a mentiona numai o parte din beneficii, iar frunzele contin tanin, arbutina, hidrochinona, mirtilina, neomirtilina, flavonoizi. Interesant pentru diabetici este continutul de glucochinina din fructele de afin ce reduce dependenta de insulina a unui pacient, deoarece ajusteaza nivelul de zahar din vasele de sange. La fel, mirtilina si neomirtilina, care, avand o actiune hipoglicemianta, reduc cantitatea de insulina injectabila. Mirtilina este chiar considerata printre specialisti ca fiind insulina vegetala, de aici denumirea populara a afinului de „insulina verde”. Cum se consuma si cum se prepara afinul in cazul acestei boli? Se poate consuma sub forma de ceai, atat din fructe proaspete, cat si din cele uscate. Intr-o cana de apa se fierb circa 500 grame de afine, pret de 5 minute. Din ceaiul rezultat se beau 2 cani pe zi. Pentru o alta reteta se ia o lingurita de frunze de afin, se maruntesc si se fierb 20 de minute, intr-o cana de apa, obtinandu-se o infuzie din care se beau 2-3 cani in fiecare zi timp de 40 de zile. Desigur, afinul poate fi folosit si pentru alte afectiuni, nu numai cele diabetice. Este binecunoscut faptul ca, datorita faptului ca este considerat a fi un bacteriostatic, afinul ajuta si in lupta impotriva gastritei si a tulburarilor circulatorii, afectiunilor dermatologice, stomatitelor sau in vindecarea arsurilor, prin aplicarea de comprese cu frunze de afin pe leziunea bolnavului.

Iata, in cateva cuvinte, un ameliorator cu proprietati incredibile care, cu siguranta, va ajuta in lupta impotriva unei maladii ce nu asteapta: diabetul.

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50