Aboneaza-te

Masaj Ayurveda


Ayurveda  este tradusa prin medicina traditionala din India, care isi are originea cu  peste 5000 de ani in urma. Ayurveda subliniaza restabilirea echilibrului in organism prin dieta, stilul de viata, exercitiu, si curatarea corpului, precum  si pe starea de sanatate a mintii, corpului, si spiritului.

masaj ayurvedaAyurveda sau “Stiinta vietii” este un sistem de medicina traditionala nativa din India practicat si in alte parti ale lumii, ca o forma de medicina alternativa. In Sanscrit, Cuvantul Ayurveda cuprinde cuvintele Ayu, sensul „de viata” si Veda, „Sensul Vietii” fiind privit ca cea mai veche forma de asistenta medicala din lume. Ayurveda este un sistem complex medical, care are originea in India, mii de ani in urma.

Fundamentele de Ayurveda pot fi gasite in scripturi hinduse numit Vede – Carti vechi indiene de intelepciune. Rig Veda, care a fost scrisa peste 6000 de ani in urma, contine o serie de prescriptii, care poate ajuta pe oameni sa depaseasca diverse afectiuni.Ayurveda este cunoasterea care indica stari corespunzatoare si inadecvate, fericire si tristete, ceea ce este de bun augur sau nefast, pentru longevitate, precum si ca masura a vietii insasi.

Abhyangam este o terapie generala de masaj ayurvedic pentru intinerire. Acest masaj corporal total cu ulei pe baza de plante este utilizat pentru masajul corpului cu implicatii specifice in punctele  vitale ale corpului. El ofera o mai buna circulatie, tonus muscular, liniste mentala si intretine o sanatate mai buna. Tonifiaza pielea, o intinereste si consolideaza toate tesuturile, astfel incat sa realizeze idealul de sanatate si longevitate. Aceasta creste Ojas (vitalitatea primara) si creste, prin urmare, rezistenta corpului.

Tehnica propriu-zisa consta prin a incepe  masarea capului, dupa care toarna pe corp uleiul incalzit. Tot acest tratament este efectuat pe muzica traditionala si cu ajutorul unui masseur profesionist care loveste cu miscari sacadate corpul pacientului. Dupa 10 minute de masaj si tratament cu ulei de ierburi, terapeutul va turna pe corpul tau si mai mult ulei, ingredient care nu face altceva decat sa te relaxeze. La final, se aseaza pietrele vulcanice in punctele chakra si vor fi lasate acolo pentru 10 minute pentru relaxare totala. Somnul de la final poate fi foarte benefic si, tocmai de aceea este cuprins in timpul sedintei.

La final, fructele asezate langa client, vor reda energia pentru continuarea activitatilor.

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50