Aboneaza-te

Martisorul – un dar pentru suflet

Sarbatorile de iarna au trecut, dar se apropie cele de primavara: Martisorul, Ziua Femeii, mai tarziu Pastele, si poate ca deja te gandesti la ce cadouri sa oferi celor dragi. Piata ofera nenumarate posibilitati, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, dar poate este momentul sa gandesti totul dintr-o alta perspectiva, mult mai personala. Ce-ar fi daca Martisoarele sau alte daruri pe care le vei oferi familiei si prietenilor in aceasta perioada, vor fi confectionate chiar de tine?!

martisoare hand madeIn momentul in care dai cuiva un cadou facut de mana ta oferi, prin grija pe care o manifesti si efortul pe care il depui, o mica particica din sufletul tau, din energia ta spirituala, din creativitatea ta. Primul pas este sa identifici ce anume i-ar placea persoanei respective, iar cel mai simplu mod de a face asta este sa iti amintesti, din discutiile purtate, ce interese, preferinte, hobby-uri are. In al doilea rand, important este sa vezi in ce domeniu poti sa aplici simbolurile pe care te gandesti sa le subliniezi si sa le transmiti. Aici poti alege din diverse domenii in care ai sau iti poti descoperi aptitudini: pictura, sculptura,  poezie, modelaj si altele. Urmatorul pas, poate cel mai important, este alegerea materialelor, fie ca este vorba de suportul pe care lucrezi (panza, lemn) sau de elementele pe care o sa le folosesti (vopsele, bucati de lemn sau simple frunze adunate toamna din natura). Urmeaza, bineinteles, partea cea mai laborioasa din intregul proces si anume realizarea efectiva a lucrarii, care poate fi mai mult sau mai putin complicata, in functie de domeniul ales si de complexitatea proiectului.

Pe parcursul realizarii, vei intalni numeroase dificultati conceptuale si tehnice, de multe ori va trebui sa improvizezi, sau va aparea temerea ca nu vei putea termina in timp util ceea ce ti-ai propus. Nu trebuie insa sa te lasi descurajat, pentru ca tocmai atunci, obiectul la care lucrezi incepe sa aiba valoare, iar efortul tau devine important. Spre final, lucrarea ta va capata si mai multa valoare prin faptul ca pana in clipa in care vei oferi obiectul persoanei pentru care te-ai hotarat sa depui atata efort, nu vei fi multumit de rezultat si vei incerca in permanenta sa finisezi cat mai bine ceea ce ai realizat.

Se spune ca un artist adevarat nu este niciodata multumit de opera lui. Un aspect mai dificil, dar nu imposibil de realizat este „ascunderea” in lucrare a unor mici simboluri (diferite elemente, culori), care au o insemnatate aparte pentru persoana vizata sau care ii pot trezi acesteia amintiri placute, legate de un moment special trait impreuna sau de o discutie purtata anterior. In ceea ce priveste momentul oferirii cadoului, nu exista retete universal valabile.

Totusi, ar fi bine sa iei in considerare ca darul sa fie oferit intr-un moment important (o zi deosebita, o aniversare), dar nu intr-un cadru festiv, ci intr-un cerc restrans sau chiar in intimitate. Intr-un astfel de context, detaliile legate de pretul implicat de lucrare sau ambalajul in care este oferita isi pierd total importanta, iar cel care primeste darul nu va putea sa nu observe atentia pe care ai acordat-o evenimentului si si sa nu aprecieze efortul depus.

Asadar, este timpul sa renunti la obiectele de duzina pe care le poti cumpara din comert, drept Martisor, si sa te gandesti serios sa creezi un obiect pe care persoana draga sa-l pastreze mereu, fara sa-l instraineze sau sa il arunce. Creaza, din suflet, un dar pentru suflet, iar eforturile iti vor fi rasplatite de un zambet, o imbratisare, un sarut, o amintire frumoasa.

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50