Aboneaza-te

Lasati-va grijile in parc!

Cat de obositoare este o zi de munca?! Poate nu toate, dar sunt zile in care simti ca nu o mai scoti la capat, mai ales in a doua parte a zilei, cand problemele se inmultesc, devin din ce in ce mai apasatoare, parca nu mai reusesti sa te concentrezi si totul scapa de sub control. Din cauza unui volum prea mare de munca sau doar din exces de zel, ajungem sa ne supraincarcam. Implicit ne stresam, iar aceasta presiune este, de multe ori, mai mult decat organismul nostru poate suporta.

Dupa o astfel de zi iti doresti sa evadezi, sa lasi grijile cotidiene, sa ajungi acasa, sa te schimbi in ceva comod, sa iesi la aer, sa te plimbi intr-un parc, sa admiri natura, sa faci lucruri mici si neimportante, dar care iti hranesc sufletul. Vrei sa nu mai sune telefonul, sa nu mai vezi casuta postala plina cu “probleme”, urgente ce trebuiau rezovate “ieri”, sa nu mai auzi de task-uri, meeting-uri, sa uiti, pur si simplu, de job.

Deconectare, de asta ar fi nevoie; si inca de una rapida si totala, daca vrei sa savurez linistea si confortul celor cateva ore ramase pana la culcare. Puterea de a ne desprinde este in fiecare dintre noi. In cea mai mare masura, depinde de noi, poate si de cei care ne sunt aproape, sa traim si in afara serviciului, sa ne facem timp pentru noi si familie.

Desi in marile aglomeratii urbane betoanele ne cotropesc, iar spatiile verzi sunt din ce in ce mai putine, au ramas totusi cateva parcuri de care ne putem bucura inca.

Sa luam parcul ca aliat impotriva stresului! Sa calcam pe iarba verde, sa alergam printre copaci si sa admiram natura! Sa ne bucuram de soare, de aer, de plante, de lacul prin care ratele cauta un pestisor sau o firimitura de paine, pentru boboceii ei.

Plimbarile in parc, mersul pe role, cu bicicleta, jogging-ul sau oricare alta activitate in aer liber, ne ajuta sa fim mai relaxati, sa ne simtim un pic mai fericiti si mai putin afectati de grijile cotidiene.

Asta cred ca ar trebui sa facem la sfarsitul fiecarei zile: sa ne mentinem “in viata”.

Comentarii

comentarii

2 Comentarii
  1. nu trebue sa uitam, suntem o particica a naturii.Aflindute in sanul ei ecum un prunc se alapteza la sanul mamei:regenerezi, te reincarci de energie.Si doar EA poate sa restabilesca achilibru mintal, fizic si spiritual.multamesc.

  2. Intr-adevar asa ar trebui incheiata fiecare sfarsit de zi, cu o plimbare in parc admirand minumatiile naturii.
    Deconectandu-ne de toate grijile de peste zi.

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50