Aboneaza-te

Kangoo Jumps, un sport special

Aparut de ceva timp si in Romania, kangoo jumps este un sport pe care multi l-ar putea caracteriza ca fiind extrem din cauza ghetelor utilizate, mai exact din cauza aspectului acestora. Ce anume este special la kangoo jumps? Este un sport ce consta in utilizarea unor ghete speciale pentru practicarea alergarii, sariturilor si a altor miscari in salile de aerokangoo jumpsbic.

Kangoo jumps a fost practicat ca sport in anul 1994, pentru prima data, iar ca inventie apartine unei firme elvetiene. Initial, sportul se adresa unui segment de pacienti care aveau nevoie sa faca sport, fara a pune presiune pe genunchi si coloana.Ulterior, acest sport a avut priza la public si astazi este practicat pentru intretinere.

Pentru initierea in kangoo jumps, ai nevoie de unele informatii de baza pentru a capata incredere si curaj, inainte de a lua decizia de a-l practica sau nu. In primul rand, ar trebuie sa stii din ce sunt alcatuite ghetele kangoo jumps (asemenatoare claparilor de ski): captuseala, catarame, suport de talpa, semicercuri, arcuri si antiderapante. In al doilea rand, daca esti novice in practicarea acestui sport si nu ai mai incaltat niciodata o pereche de ghete kangoo jumps, trebuie sa stii ca trebuie folosite pe suprafate drepte si uscate. Iata cateva sfaturi de incredere pentru cele mai putin experimentate in folosirea ghetelor si decise sa isi achizioneze o asemenea pereche de incaltaminte:

 1. trebuie sa fii foarte atenta la incaltarea ghetelor si sa le inchei bine. Cataramele trebuie inchise pana se aude un clic. Daca nu s-a auzit zgomotul specific, inseamna ca ai strans prea tare cataramele si mai trebuie largite. Ghetele kangoo jumps nu trebuie sa fie stramte pe picior, deoarece te poti rani.
 2. se vor evita suprafetele cu denivelari, umede ori uleioase, deoarece chiar daca prezinta antiderapante, poti aluneca, accidentadu-te.
 3. ca sa exersezi, pentru inceput alearga pe loc, pentru a avea timp sa inveti regulile de pornire si oprire.
 4. daca te-ai hotarat sa folosesti ghetele kangoo jumps la alergare si nu esti prea experimentata, atunci evita suprafetele accidentate si adapteaza-te mediului inconjurator si conditiilor de mediu.
 5. nu iti forta limitele. Datorita arcurilor si a confortului pe care ti-l asigura ghetele kangoo jumps la utilizare, exista posibilitatea sa mergi mai departe cu efortul si sa iti depasesti limitele de rezistenta.
 6. dupa o sesiune de kangoo jumps trebuie sa te relaxezi cel putin 30 de min.
 7. daca ai dureri de glezne dupa folosirea ghetelor, atunci nu le mai purta o perioada de timp sau incearca sa folosesti inca o pereche de sosete.
 8. fii foarte atenta la dezasamblarea ghetelor si foloseste metodele predate de instructor, deoarece exista riscul sa le strici sistemele de inchidere, incercand sa le dezasamblezi altfel decat trebuie.
 9. daca ghetele sunt noi, atunci poti sa ai problemele cu arcurile care s-ar putea sa fie rigide. Inmoaie-le putin, exersand alergarea pe loc.kangoo jumps
 10. pentru a obtine rezultate mai bune la sarituri, evita sa sari pe varful picioarelor.

 

Ghetele kangoo jumps au o perioada de viata mult mai lunga decat incaltamintea obisnuita pentru alergat. Pentru a le mentine durata de viata, trebuie sa stii cum sa le intretii:

– arcurile trebuie inlocuite dupa 60 – 80 ore de utilizare,

– carcasele arcurilor se pot rupe, mai ales daca sunt folosite pe terenuri accidentate,

– captuselile ghetelor se spala,

– talpile au o durata de viata lunga, chiar daca sunt folosite pe terenuri denivelate, insa necesita curatare,

– cataramele care devin greu de inchis trebuie unse.

Kangoo jumps este senzational si din ce in ce mai popular in randul femeilor. Cercetarile au demonstrat efecte sale benefice in intretinerea trupului, impiedicand aparitia unor afectiuni la glezne, genunchi sau coloana vertebrala.

Comentarii

comentarii

7 Comentarii
 1. cum pot sa achizitionez si eu o gheata „KANGOO JUMPS”?

 2. port nr.38 la incaltaminte si ghetele cumparate sunt cu un numar mai mare,dar imi sunt cam largi , nu am o stabilitate grozava pe ele ; purtarea a doua perechi de sosete m-ar ajuta ?

 3. cum pot sa achizitionez si eu o pereche de ghete KANGOO JUMPS?

 4. daca vrei ti le pot vinde pe ale mele marimea 39
  le-am folosit doar de 3 ori

 5. Buna,as vrea sa-mi cumpar si eu o pereche de ghete KANGOO JUMPS,as vrea sa stiu si un pret,va mulrumesc.

  • Pori comanda de la mine: dianastirbu.ro . Cea mai ieftina pereche costa 930 lei

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50