Aboneaza-te

Inlatura Ridurile Cu Toxina Botulinica

Toxina Botulinica (TB) a fost prima data folosita in Canada, in 1950, in neurofiziologie, deoarece are un efect relaxant asupra musculaturii, blocandu-i impulsurile nervoase. Mai tarziu, in 1977, tot pentru pentru prima data, Toxina Botulinica este folosita de catre medicul american Alen B. Scott in scop terapeutic, pentru corectarea strabismului.

Toxina Botulinica apare astazi pe piata ca un produs farmaceutic des folosit in neurologie, in tratamentul torticolisului, al strabismului, al spasmului facial sau blefarospasmului (spasmul pleoapelor) dar si ca un produs des folosit in estetica faciala.

Estetica plastica faciala  poate imbunatati considerabil aspectul pielii la nivelul fetei, reducand considerabil ridurile de expresie si cele adanci.

Cele mai solicitate zone de catre clienti sunt:

 • tratamentul ridurilor intersprancenoase
 • ” laba gastii „
 • liniile orizontale de la nivelul fruntii

Solutia pentru injecatre folosita la tratament contine o cantitate foarte mica dintr-o toxina purificata, produsa de catre bacteria Clostridium Botulinum. Procedeul se mai numeste “dezinervare cosmetica”. Desi toxina este aceeasi care produce o forma de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala.

Este o substanta care, odata injectata intr-o anumita zona a fetei, blocheaza pentru foarte mult timp terminatiile nervoase ale muschilor si astfel apare fenomenul de relaxare locala. In acea zona pielea va arata intinsa datorita relaxarii muschilor de dedesubt.

Atat relaxarea musculaturii, cat si pielea destinsa vor beneficia de o vasodilatatie locala cu o oxigenare bogata a tegumentului, care ii va conferi o culoare mai aprinsa si mai luminoasa. Intr-un cuvant, inseamna intinerirea regiunii tratate cu aproximativ 5-10 ani

Tratamentul consta intr-o serie de injectii la nivelul fetei care se realizeaza cu un ac foarte fin si care sunt nedureroase. Toxina botulinica blocheaza temporar semnalul nervos catre muschi, acest efect mentinandu-se pentru 4-6 luni. Fara stimul nervos, muschiul nu se mai contracta si, fiindca ridurile sunt produse de contractia musculara, ele dispar.

Rezultatul consta in atenuarea ridurilor, pastrandu-se in mare parte mobilitatea faciala. El apare in 3 pana la 15 zile dupa injectare. Rezultatele sunt vizibile dupa cateva zile, dar timp de aproximativ 15 zile efectele asupra fetei pot fi variabile (par asimetrice in anumite momente) inainte de a se stabiliza. Rezultatul obtinut dupa prima sedinta dureaza in medie 3 pana la 6 luni, dupa care tratamentul poate fi reluat. Tratamentul trebuie practicat de mai multe ori la intervale de 3 pana la 6 luni pentru a obtine o stabilitate a rezultatului. De la a doua injectie, rezultatele pot fi durabile (6 pana la 8 luni). Se poate repeta tratamentul la fiecare 3 pana la 6 luni.

Se recomanda ca injectiile sa nu se faca mai devreme de 3 luni pentru a se evita crearea unei rezistente la produs (prin efectul vaccinului). Rezultatul este stabil dupa cea de-a 3-a injectare, dar in putine cazuri trebuie sa se recurga la 8 pana la 10 injectii pentru a obtine rezultatul stabil dorit. De asemenea, trebuie mentionat ca, daca se opresc injectiile prematur, muschiul tratat isi reia forma de dinainte de injectare.

Contraindicatii

Daca se respecta cantitatea standard de substanta injectata, aceasta tehnica prezinta putine efecte secundare. Reactiile alergice sunt foarte rar intalnite. Totusi exista cateva cazuri in care nu este recomandata injectarea cu Botox:

 • Persoanele cu tulburari psihice;
 • Persoanele cu boli neurologice;
 • Persoanele cu afectari neuromusculare;
 • Persoanele cu tulburari date de anumite formatiuni tumorale cerebrale.

Comentarii

comentarii

7 Comentarii
 1. buna ziua am o vecina care a facut de 2 ori injectii cu botox dar ia revenit la loc dupa cred cele 6 luni ,o alta cunostinta ia ramas la un ochi la colt ca o boaba de griu ,nu stiu nu am curaj sa incerc ,la dv se fac tratamente cu botuvit ?dupa ce descriu sunt mai bune ca botoxul adica mu mai faci injectii?

 2. Buna ziua,

  Orice tratament cu toxina botulinica dureaza intre 4-6-8 luni , prima injectare avand durata cea mai mica. In ceea ce priveste cicatricea ramasa in urma injectarii cu toxina botulinica, cred ca este din culpa medicului sau o reactie adversa a organismului ( sunt cazuri foarte rare).
  Clinica noastra lucreaza cu medici specialisti iar tratamentul cu toxina botulinica trebuie facut la o anumita perioada daca doriti sa pastrati rezultatele.

  Cu stima,
  Echipa Slimart

 3. Eu am facut injectii cu toxina botulinica la d-na doctor J….. ,acum 10 ani si nu mi-au reaparut nici acum,mi-au reaparut altele dar cele injectate nu. Va dau un exemplu : aveam 2 riduri de expresie pe frunte paralele cu sprancenele ,acum mi-au aparut altele 2 perpendicular cu sprancenele pe care le-am injectat la o alta clinica in Bucuresti dar in nici 1 an mi-au reaparut,deci depinde de tehnica pe care o abordeaza medicul. Sfatuiesc pe cele interesate sa o caute pe d-na J….. care este cu adevarat profesionista

 4. Pt cearcane ce tratamente aveti si la ce preturi?
  Multumesc

  • Pentru eliminarea cearcanelor va recomandam tratamentul cu acid hialuronic, rezultatele se mentin 6-8 luni, iar costul este 300 euro/1ml, variind in functie de cantitatea substantei injectate. Pentru mai multe informatii, va invitam la clinica la un consult de specialitate, oferit de dna. Dr. Angela Petre, expert in medicina estetica.

 5. Pentru injectarea unei zone cu botox, cat costa? Mai este nevoie de consultatie daca am mai facut o astfel de injectare? Dar o zona cu acid hialuronic? Multumesc

  • Numai luna aceasta puteti achizitiona tratamentul cu Botox la numai 125 euro pentru a singura zona

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50