Aboneaza-te

Igiena Cavitatii Bucale

Igiena cavitatii bucale nu inseamna doar curatarea dintilor. Pentru ca majoritatea bacteriilor vinovate de aparitia cariilor si a respiratiei urat mirositoare se regasesc pe limba, nu pe dinti, un periaj corect ar trebui sa nu ocoleasca limba, gingiile si cerul gurii.

Pentru mentinerea sanatatii dintilor se impune periajul acestora dupa fiecare masa sau gustare si obligatoriu inainte de culcare. Periajul se va face de jos in sus, pe ambele arcade, pe exterior si interior, apoi pe partea de contact, acolo unde are loc masticatia alimentelor, timp de cel putin 2-3 minute. Este necesar sa schimbam periuta de dinti cel putin odata la 3 luni si sa folosim o pasta de dinti adecvata tipului de dantura pe care il avem.

Ata dentara se va folosi zilnic pentru a indeparta resturile alimentare ramase in locurile greu accesibile, unde un simplu periaj nu este eficient.

Utilizarea apei si a spray-urilor de gura sunt alte metode la care se poate apela in mod complementar, pentru mentinerea unui mediu bucal sanatos si fara probleme.

Guma de mestecat fara zahar contribuie si ea la mentinerea unei respiratii placute si este recomandata, insa nu in exces.

Toate aceste metode de intretinere a igienei cavitatii bucale vor tine sub control mediul bacterian si PH-ul salivar, ferindu-va de carii si de respiratia urat mirositoare.

Sa nu uitam, insa, ca numai in cabinetul stomatologului putem obtine o igienizare profesionala. Periodic este inicat sa mergem la un consult medical pentru a ne asigura ca nu au aparut carii si pentru a indeparta tartrul care se depune pe dinti, in mod inerent.

Vizita la dentist este importanta inca de la varste fragede, pentru ca este mai bine sa previi decat sa repari. Din pacate, din cauza unor preconceptii, a fricii de durere sau pur si simplu, din neglijenta, adultii si copiii apeleaza la un specialist cand deja este tarziu. Pe langa durere, o problema stomatologica poate afecta inima sau buna functionarea a altor organe, daca nu este depistata si tratata la timp.

Nu evitati stomatologul. Cautati sa gasiti un medic care sa va inspire incredere si care sa aiba rabdarea sa va explice importanta tratamenului situatiei dumneavoastra stomatologice. Nu amanati interventiile si nu le considerati mai putin importante ca analizele anuale de sange sau un alt control de rutina.

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50