Aboneaza-te

Ia-ti sanatate din natura!

Inainte sa apara aspirina, paracetamolul, piramidonul si algocalminul, inainte ca modafenul sa reduca simptomele racelii cam in 2 minute, in 30 de secunde de reclama la tv, existau alte remedii pentru probleme de sanatate sau afectiunile care nu ne lasau stramosii sa descopere evolutia. Se numeau plante si actionau sub diverse forme. Noi le cunoastem azi sub numele generic de buruieni. Muntenii, moldovenii si dobrogenii, inainte sa se vorbeasca sa omoare pastori, isi ocupau o parte din timpul lor umbland dupa aceste plante, intruchipand misticul vraci. Existau si atunci, exista si acum foarte multe plante, de diverse culori si forme, ce se gasesc in diverse locuri, cu efecte admirabile asupra sanatatii noastre, protejand sau refacand organismul, dupa caz. Desigur, in limita productiei si cu precizarea ca pentru cazurile grave apelarea la remediile de mai sus nu este dezirabila.

Asadar, pana sa ajungi la injectiile cu polidin, poti incerca sa te tratezi natural, acasa. In afara de sunatoare, catina si alte plante-vedeta, exista si alte remedii in natura, mai putin cunoscute si care te pot ajuta atunci cand organismul tau cade prada diverselor afectiuni care misuna printre noi, cu drepturi si aspiratii de rezidenti ai realitatii cu acte in regula.

cernatel plantaUn exemplu in acest sens este planta numita cernetel. Aceasta ajuta in tratarea problemelor intestinale, fie ca discutam de hemoragii, fie de colici, dar s-a constatat ca are rezultate pozitive si in tratarea bolilor de ficat datorita proprietatilor ridicate de calmant si antiseptic. Iar beneficiile lui nu se opresc aici. Cernetelul este si un puternic dezinfectant, ca si musetelul, putand sa fie folosit la dezinfectarea ranilor. In cazul copiilor, a dat rezultate pozitive in tratarea amigdalitei. Asa ca, daca printre neplacerile medicale de mai sus le regasesti pe ale tale, nu ar fi rau sa ii dai cernetelului o sansa. El ajuta si impotriva durerilor menstruale sau gingivitelor.

Cernatelul se consuma sub forma de ceai, fie ca exista o intrebuintare a sa externa, fie interna, in traditionalul mod: o lingurita de flori in 250 ml apa, fiert la foc domol pentru aproximativ 30 minute. Se bea dupa cele 3 mese principale ale zilei pentru a fi siguri ca vom beneficia de efectul sau total si ca afectiunile descrise succint mai sus isi vor gasi nasul atunci cand licoarea magica le va intampina. Ar fi bine sa se respecte dozajul indicat, pentru ca, si in cazul naturii, zicala „ce e mult strica” primeaza!

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50