Aboneaza-te

Gimnastica pentru muschii fetei

Te bucuri, razi, plangi, te intristezi, tresari, te alinti, te surprinde ceva, altceva te infurie, te stresezi, incerci sa-ti aduci aminte un detaliu, toate aceste stari transmit impulsuri pe care fata noastra le preia si le exprima prin grimase.

Orice emotie, pozitiva sau negativa, lasa urme pe fetele noastre, ducand la aparitia ridurilor. Mentinerea in forma a muschilor fetei, prin antrenarea lor periodica, are drept efect prevenirea si incetinirea aparitiei acestora.

Ne antrenam muschii abdominali, fesieri, ai picioarelor, bratelor si dorim sa le dam forma dorita si sa o mentinem, din considerente estetice sau motive care tin de sanatate. Acest antrenament functioneza perfect si in cazul muschilor fetei.

Gimnastica faciala reprezinta o metoda foarte eficienta de lupta impotriva ridurilor si de pastrare a frumusetii trasaturilor. Cu miscari simple, repetate si bine executate, efectul antrenamentelor faciale este de durata.

Inainte de a va pune pe treaba, asigurati-va ca aveti mainile bine spalate si parul prins in coada sau cu ajutorul unei bentite, pentru a nu va incomoda.

Cearcane

Fixati degetele mari de-o parte si cealalta a cefei, iar celelalte patru degete, pe tample, la nivelul ochilor, fara sa apasati. Degetele mari raman fixe, iar celelalte vor trage usor pielea, spre urechi. Numarati pana la 10, apoi relaxati-va. Repetati de 5 ori.

Un alt exercitiu, pentru cearcane si pungile de sub ochi se executa cu ajutorul degetelor aratatoare. Fixati-le pe tample si trageti usor pielea lateral si in sus, pana cand simtiti pleoapele ca se ridica. Mentineti aceasta pozitie si numarati pana la 20. Repetati de 2 ori.

Pleoape inferioare

Plasati degetele aratatoare la colturile exterioare ale ochiului, iar cele mijlocii la colturile interioare. Apasati incet si incercati sa ridicati pleoapa inferioara. Veti simti o tensiune, dar va trebui sa rezistati in aceasta pozitie pret de 15 secunde. Repetati de 2 ori.

Pleoape superioare

Inchideti ochii si plasati degetele aratatoare pe pleoapele superioare. Incercati sa deschideti ochii, in ciuda rezistentei intampinate. Numarati pana la 5. Repetati de 10 ori.

Un alt exercitiu se realizeaza prin plasarea degetelor aratatoare pe colturile exterioare ale ochilor, apasand in jos. Strangeti ochii cu putere si pastrati-i inchisi timp de 15 secunde. Repetati de 10 ori.

Arcada

Apasati arcada cu degetele aratator si mijlociu, avand ochii inchisi. Impingeti sprancenele in sus, fara a increti frunta. Strangeti ochii cu putere. Patrati aceasta tensiune timp de 5 secunde. Repetati de 5 ori.

Obraji

Trageti aer si umflati, cat puteti de mult, unul dintre obraji. Apoi, circulati bula de aer intre cei doi obraji, umflandu-i, pe rand. Repetati pana cand simtiti o usoara incordare intre obraz si ureche.

Buze si pielea din jurul gurii

Pe rand, pronuntati vocalele A, E, I, O, U. Arcuiti perfect buzele, dupa „forma” fiecarei vocale. Repetati de 10 ori.

Tot pentru tonifierea muschilor fetei puteti apela la diferite tipuri de masaj facial: prin ciupirea usoara a zonelor fetei, prin mangaierea fetei, cu miscari line, de jos in sus, masaj prin lovirea usoara a fetei, cu toata lungimea degetelor sau frecarea usoara, cu ajutorul buricelor degetelor, in special pentru revigorarea buzelor.

Folositi si gimnastica faciala, ca baza pentru machiaj! 🙂

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50