Aboneaza-te

Gala Oscarurilor Romanesti!

Luni seara, Sala Unirii din incinta Palatul Parlamentului a gazduit cea de-a patra editie a Galei Premiilor industriei de film din Romania, Premiile GOPO 2010, organizata de catre Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc. Pe covorul rosu au pasit nume sonore ale filmului romanesc, personalitati ale micului ecran, precum si artizanii si maestrii din spatele camerelor de filmat.

Elementul de noutate al Galei a fost prezentarea unui show inedit de imagine si muzica, realizat de catre DJ Hauteculture (Mihai Dobre) şi Daniel Gontz. Cei doi au mixat muzica si imagini din cele patru pelicule nominalizate la „cel mai bun film“, respectiv „Katalin Varga“, „Cea mai fericită fată din lume” si „Concertul”.

Marele castigator al Galei Filmului Romanesc, GOPO 2010, este Filmul „Politist, Adjectiv” a lui Corneliu Porumboiu, castigand premiul pentru cel mai bun film, cea mai buna regie, premiul pentru cel mai bun rol principal, acordat actorului Dragos Bucur, premiul pentru cel mai bun rol secundar, acordat actorului Vladimir Ivanov si premiul pentru cea mai buna scenografie, acordat scenografei Mihaela Poenaru.

La auzul vestii despre premiul acordat sotului sau, actorul Dragos Bucur, fosta solista a trupei Hi-Q, Dana Nalbaru a izbucnit in aplauze transmitand din emotiile sale castigatorului, care nu a mai putut sa-si tina speech-ul, ci doar a multumit pentru premiu marturisindu-si emotia.

„Politist, Adjectiv” este si propunerea Romaniei la premiul Oscar 2010, la categoria „cel mai bun film intr-o limba straina”.

Poate cel mai emotionant moment al Galei l-a constituit acordarea „premiului pentru intreaga cariera” indragitei actrite Draga Olteanu Matei.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu
  1. Ma bucur pentru Ivanov!
    Am avut ocazia sa il cunosc si l-am vazut in mai multe roluri. Este foarte versatil, inca o dovada a talentului rasplatit cu un meritat GOPO.

    Bravo!

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50