Aboneaza-te

Frumoasa Din Padurea Adormita Vine Si La Noi

„A fost odata, in vremurile de demult, un imparat si o imparateasa. Intr-o buna zi, imparateasa a nascut o fetita atat de frumoasa ca imparatul nu-si mai incapea in piele de bucurie. In bucuria lui, imparatul dadu o mare petrecere unde pofti toate rudele, prietenii si ursitoarele, ca sa-i inzestreze fiica cu fel si fel de daruri: frumusete, bucurie, virtute, bogatie, noroc.” La petrecere imparatul a uitat sa invite o anumita ursitoare, iar ea, ca sa se razbune, ii urseste fetei ca inainte de a implini 18 ani, sa se intepe la deget cu un fus si sa moara. Din fericire, cea de-a saptea ursitoare, care nu apucase ca yica nimic pana atunci, se apropie de leaganul copilei si indrepta vraja ursitoarei rele: „Atunci cind fata se va inteapa cu fusul, sa nu moara ci sa cada intr-un somn adanc din care numai sarutul unui print indragostit o poate destepta”.

www.citynews.ro

Cam asta este rezumatul frumoasei povesti scrise de catre scriitorul francez Charles Perrault. Mai cunoscut decat Charles Perrault este Piotr Ilici Ceaikovski, compozitorul rus care a compus muzica pentru punerea in scena a baletului cu acelasi nume.

Teatrul de Opera si Balet din Kiev, un balet recunoscut si apreciat la nivel mondial, va pune in scena extraordinara poveste, iar baletul va fi jucat si la noi, de catre artistii din Kiev. Evenimentul se va desfasura intr-un turneu, in intreaga tara, astfel:

• 24 mai – Timisoara – Sala Capitol
• 25 mai – Cluj – Casa de Cultura a Sindicatelor
• 26 mai – Bucuresti – Sala Palatului
• 27 mai – Constanta – Casa de Cultura a Studentilor
• 28 mai – Galati – Teatrul Liric „Nae Leonard”
• 29 mai – Targu Mures – Palatul Culturii

Cultura, grandoare, frumusete si emotie – o experienta care merita traita!
Vizionare placuta!

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50