Aboneaza-te

Fericirea Lucrurilor Marunte

E greu sa exprimi lucruri atat de mari, cum este Fericirea, folosind doar cuvintele. Insa, cred cu tarie ca Fericirea este mai aproape decat ne inchipuim. Este peste tot si, paradoxal, se regaseste in lucrurile marunte. Nu e nevoie sa fii cel mai bogat om din lume sa te simti cel mai bogat. Nu trebuie sa fii stapanul lumii, cand o singura imbratisare ti-ar putea aduce toata lumea la picioare. Daca ne-am opri, din cand in cand, din forfota zilnica si am incetini un pic ritmul lucrurilor, am observa ca suntem si am fost inconjurati de lucruri a caror simplitate ne-au dat infinita dragoste, liniste in suflet si puterea de merge mai departe.

Ochii senini ai unui copil, imbratisarea cuiva drag, o  incurajare, o prajitura buna, o zi in care ai lipsit de a serviciu pentru ca ai vrut sa te plimbi, copilaria si amintirile ei, Craciunul, goana dupa cadouri, zambetul persoanei iubite si caldura ei cand adoarme langa tine, gatitul impreuna, bucuria de pe chipul copilului tau, atunci cand reuseste ceva, cafeaua la ibric pe care o pregateste mama cand mergem la ea, ciripitul pasarelelor intr-o dimineata frumoasa de vara, mirosul toamnei si fosnetul frunzelor cazute in parc, insufletirea pe care ti-o da fiecare succes, oricat de mic, o surpriza pregatita pentru tine, in mare taina, un dar de suflet si emotia cu care il primesti, o fotografie draga, caldura dormitorului decorat de tine, visele implinite….din toate acestea ne culegem stropii nostri de fericire.

Fii fericit pentru Fericirea ta, fii fericit pentru Fericirea celor din jurul tau  si nu uita sa fii recunoscator pentru asta. Impartaseste ceea ce simti si poate vei deschide drumul spre Fericire si altora. Ar fi pacat ca cineva sa treaca prea grabit prin viata si sa nu simta bucuria coplesitoare a clipelor in care poate fi complet si deplin fericit.

Nu ai nevoie de mult pentru a te simti fericit. Sa fim deschisi, sa vrem ca Fericirea sa ne atinga in fiecare zi, sa recunoastem momentele fericite, atunci cand le traim, sa le tinem aproape si sa nu le dam drumul decat dupa ce le-am savurat farmecul si ne-am bucurat, de binefacerea lor, din plin.

Sa ne incarcam bateriile cu fericirea lucrurilor marunte!

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50