Aboneaza-te

Epilarea cu laser

Epilarea cu laser

 

In numele frumusetii, femeile, dar si barbatii, apeleaza de mult timp la diverse procedee pentru a scapa de parul inestetic de pe anumite suprafete ale corpului.
Clasica epilare cu ceara este o metoda temporara de indepartare a parului. Este dureroasa, consuma timp, bani si poate avea efecte neplacute (foliculita, fire crescute sub piele, iritatie a pielii, inrosire). Pielea ramane catifelata, fara par, doar pentru cateva zile. Din cauza ciclicitatii cresterii firelor de par, despre care vom vorbi mai tarziu, o parte din fire incep sa se vada imediat la cateva zile, iar epilarea trebuie repetata.
Epilarea prin radere (cu aparatul de ras) este o metoda des utilizata de barbati, in special pentru indepartarea parului de pe fata, picioare, piept. Dar este si o solutie rapida pentru femei, folosita in situatiile de urgenta, cand nu au timp pentru epilarea cu ceara. Dezavantajele raderii parului sunt mai mari decat in cazul epilarii cu ceara. Parul creste imediat, se simte inca de a doua zi. Firele sunt mai groase, aspre, pielea se irita usor, apar senzatii de mancarime. Cel mai neplacut aspect pentru femei este ca pielea nu mai este catifelata, neteda, ci devine aspra la atingere.
Epilarea cu laser, numita si fotoepilare, este cea mai moderna procedura cosmetica de indepartare definitiva a parului nedorit de pe orice suprafata a corpului. LASER este un acronim de la Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Aparatul emite o lumina (radiatie) care vibreaza pe o singura unda.

epilarea cu laser

Epilarea definitiva cu laser este o procedura medicala usoara, non-chirurgicala, de distrugere a foliculilor de par. Metoda este progresiv definitiva, adica se desfasoara pe parcursul mai multor sedinte, in general 6-7, programate la o distanta de 1-3 luni. Numarul de sedinte necesare este stabilit de catre mediculul dermatolog pentru fiecare persoana in parte, in functie de textura firului de par, varsta, sex, tipul de piele, zona ce se doreste fara par. Cu fiecare sedinta se indeparteaza 15-20% din par. Nu vor disparea insa toate firele de par, cele ramase vor fi extrem de subtiri si depigmentate, fata de firele intitiale (asa-numitul „puf”). Epilarea definitiva poate avea un procent de 80-95% dupa efectuarea sedintelor .

Cum actioneaza laserul asupra firelor de par?

Cand este orientata spre piele, lumina emisa de aparatul laser este absorbita de pigmentul din radacina firului de par(folicul) si se transforma in caldura. Temperatura ajunge la 60-70 de grade si distruge radacina, implicit firul depar, fara a afecta tesutul din jur.
Foliculul este cel care produce firul de par, pe durata unui ciclu format din trei etape:
– anagena (faza de crestere activa a firului de par)
– catagena ( faza de tranzitie, unde nu exista nici crestere, nici regresie – dureaza intre 2 si 4 saptamani)
– telogena (faza de repaus – dureaza 2-4 luni).

epilarea cu laser magma

Prin urmare, foliculii nu permit cresterea firelor in acelasi timp, ci se vor afla in faze diferite ale acestui ciclu. Cei care vor fi distrusi de lumina laser vor fi foliculii aflati in faza de crestere activa. Este nevoie de mai multe sedinte de epilare pentru a acoperi, in timp, si foliculii ce vor intra mai tarziu in faza de crestere. De aceea o singura sendinta nu este suficienta, ci este nevoie de 6-10 sedinte, programate la un interval de 1-3 luni, pentru a distruge si foliculii ce urmeaza sa intre in faza de crestere. Radacinile fiind distruse, nu mai cresc alte fire, de aceea procedura este numita epilare definitiva.

Cat de sigura este epilarea cu laser?

Epilarea cu laser este o metoda folosita cu succes de zeci de ani. Si-a dovedit eficacitatea si lipsa efectelor adverse in timp. Laserul nu este cancerigen, nu este iradiant si nu afecteaza alte tesuturi sau organe. Singurul efect este de distrugere a foliculul de par, impiedicandu-l sa mai produca alte fire. Este o metoda sigura si rapida, daca este efectuata de catre medici cu experienta, intr-o clinica specializata, cu aparatura de calitate.
Procedura este nedureroasa. Daca persoana are o piele sensibila, poate aparea o senzatie de furnicatura (intepatura). Medicul poate aplica o crema anestezica , iar senzatia este inlaturata.
Epilarea cu laser poate fi efectuata decatre barbati si femei, de orice varsta, cu orice tip de piele. Este folosita atat in scopuri terapeutice, in cazuri de tulburari endocrine (de exemplu in hirsutism – cresterea excesiva a parului), cat si in scopuri estetice.

Ce aparat folosim la SlimArt?

Aparatul Magma combina 3 tehnologii de varf intr-un singur sistem: laser dioda avansat (808 nm) , laser cu lungimi de unda Yag (1064 nm) si IPL (lumina intens pulsata).
Prin combinarea acestor tehnologii performante, aparatul efectueaza mai multe tratamente: epilare, leziuni vasculare, leziuni pigmentare, rejuvenarea pielii, acneea.
Aparatul are un software avansat ce selecteaza parametrii tratamentului , care da un plus de siguranta. Sistemul de racire permite efectuarea tratamentelor intr-o temperatura ambientala de pana la 27°C.
Pentru a reduce incomoditatea produsa de deteriorarea termica celuleor pielii din jur, este utilizat un sistem eficient de racire a pielii (Varf de contact cu Safir racit) pentru a racori pielea inainte, in timpul si dupa tratamentul de epilare.
Epilarea definitiva cu Magma reprezinta cea mai eficienta epilare cunoscuta pana in prezent. Datorita tehnologiei avansate, este mai rapida, eficienta si sigura pentru toate tipurile de piele.
Aparatul Magma este certificat CE si FDA.

epilarea cu laser magma slimart

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50