Aboneaza-te

Da o sansa remediilor naturiste impotriva virozelor

Nu lasati soarele de afara sa va pacaleasca. Aparitia pe cerul, imbacsit de noxe, a soarelui saturat de exploziile care ne deregleaza i-phone-urile, nu inseamna ca a venit vara. Cele 20 de grade din termometrele ce abia acum se decongeleaza dupa recordurile negative de lunile trecute, reprezinta, inainte de toate, o predispozitie a unui organism slabit la viroze si bronsite.

A inceput deja sa circule printre noi o viroza care ataca, asa cum stie ea mai bine, comfortul organismului. Noi cum ne aparam? Cum purtarea unei masti de spital nu este prima solutie la care am apela in aceasta situatie, remediile naturiste ar putea fi alternativa. Iata ca, din nou, in natura putem gasi o serie de remedii pentru a preveni o relatie prea stransa cu virusii. Zonele aglomerate nu se pot evita, asa cum este, de exemplu, metroul dimineata, cand simti suava rasuflare a calatorilor in ceafa si gentile lor in coaste. In aceasta situatie, este de preferat sa-ti poti pregati in prealabil organismul, in mod natural, sa lupte impotriva inamicului numarul unu al acestei perioade.

Iata ce poti face ca sa eviti o intalnire tete-a-tete cu doctorul tau curant si zecile de pastile pe care ti le va recomanda. In primul rand, nu evita vitamina C! Banala, eterna vitamina C va ajuta organismul sa isi intareasca fragilul sistem imunitar si sa spuna un „nu” hotarat virusului. Se gaseste in concentratie ridicata in lamaie si, mult mai bine, in catina! O alta planta cu rezultate de necontestat in cresterea imunitatii este echinaceea, care prin activarea celulelor albe, pregateste organismul, il antreneaza, il mobilizeaza, in lupta asidua impotriva racelii. Mai mult, o administrare adecvata va scadea durata infectiilor respiratorii ce survin adesea in cazul gripelor si virozelor de sezon. Deci, lamaia+catina+echinaceea rezulta in trei remedii naturiste cu care te poti trata. Ele vor ajuta organismul sa se bucure de soarele ce se afiseaza zilele acestea si sa se incarce cu energia necesara activitatilor zilnice.

Impotriva bronsitelor exista o planta a carui efect curativ a fost demonstrat: amareala. Nu va lasati inselate de numele descriptivo-negativ. Daca va veti trata cu 5-6 cani de cei de amareala pe zi de, bronsita dumneavoastra se va vedea nevoita sa arboreze steagul alb. Se poate folosi si in cazul virozelor de primavara alaturi de celelalte plante-eroine prezentate mai sus. Desigur, toate aceste remedii naturale trebuie administrate cu precautie pentru ca intotdeauna si fara nicio exceptie ce e mult strica! Daca simptomele se agraveaza in loc sa se amelioreze, faceti o vizita medicului, neaparat.

In concluzie, remediile naturiste sunt o alternativa la medicina traditionala, in multe cazuri, cu rezultate certe. Asadar, nu trebuie sa fim reticenti in fata solutiilor oferite de natura, ci dimpotriva, sa le oferim o sansa. Plantele dau si ele rezultate!

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50