Aboneaza-te

Cum scapam de parul nedorit

Sursa: Compact Bucuresti
Data: 23-11-2009

Epilarea definitiva cu aparate care folosesc lumina pulsata sunt o noutate pe piata de specialitate din Romania. Aceasta reprezinta o metoda sigura si eficienta pentru persoanele care vor sa scape de firele de par nedorite, putand fi aplicata atat femeilor, cat si barbatilor.

anca podaru dermatolog– Pentru ca vine vara si trebuie sa ne pregatim de plaja, „Compact” a testat pentru cititorii sai o metoda de epilare definitiva. Anca Podaru, medic dermatolog, ne-a vorbit despre epilare definitiva, pentru care se utilizeaza un aparat ce foloseste lumina intens pulsata. Acest sistem mai poate fi utilizat pentru tratarea acneei, pentru tratarea leziunilor vasculare, gen cuperoza, si leziunilor pigmentare, cum ar fi pistruii sau petele pigmentare aparute in urma expunerii la soare.

Procesul de distrugere a firului de par

Ca si principiu, lumina pulsata se emite din aparat sub forma unor flashuri si patrunde la nivelul pielii. Cand se selecteaza programul pentru epilare, tinta este pigmentul din radacina firului de par, melanina. Firele de par au un ciclu de crestere in mai multe etape. Ele sunt vulnerabile numai intr-un anumit stadiu al ciclului de crestere si, ca urmare, nu sunt distruse toate firele intr-o singura sedinta, deoarece, la un moment dat, firele se afla in etape diferite ale acestui ciclu. Distrugerea firului de par in proportie de 90% se realizeaza, in medie, in sase sedinte. Tratamentul dureaza mai multe luni. Zona tratata nu trebuie sa fie expusa la soare. Preturile pornesc de la 30 de euro pe sedinta.

Contraindicatii si efecte adverse

Pot aparea anumite reactii adverse cum ar fi discromiile, adica modificari de culoare ale tegumentului in zona tratata. Acestea sunt reactii adverse tranzitorii, care in cateva saptamani dispar. Metoda are si contraindicatii. De exemplu, o persoana bronzata nu poate folosi lumina pulsata. Aceasta trebuie sa astepte cel putin o luna inainte sa faca tratamentul. De asemenea, nu este indicat consumul de medicamente care pot da fotosensibilitate. Metoda nu se foloseste la femeile insarcinate, in cazul persoanelor care sufera de cancer de piele sau diabet zaharat.

Important

Metoda nu duce la aparitia cancerului de piele, pentru ca nu foloseste lungimi de unda daunatoare, datorita filtrelor cu care sunt dotate aparatele.

Anca Podaru, medic dermatolog

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50