Aboneaza-te

Cum Ne Alegem Lotiunea De Plaja?

Marea si nisipul deja ne asteapta. Pe langa costumele de baie pe care abia asteptam sa le expunem pe plaja, tinutele lejere si vaporoase si mai multe perechi de papuci cocheti, special achizitionati anul acesta, nu uitam sa punem in bagajul pentru concediul de la mare si lotiunea de plaja. Cum ne alegem lotiunea anul acesta si ce trebuie sa stim atunci cand o cumparam sunt intrebari la care dorim sa raspundem, prin sugestiile oferite mai jos.

Luati in calcul factorul de protectie solara
Indiferent de marca lotiunii de plaja, important este ca factorul de protectie (SPF) sa fie cat mai mare. Cu atat mai mult, pentru cei cu pielea deschisa la culoare este bine ca factorul de protectie sa fie peste 30. Daca ati mai facut alergii de la soare sau aveti o piele ultra sensibila, folositi chiar factor de protectie 50-60. Pentru primele expuneri, puteti aplica o crema cu protectie solara mai mare, iar treptat, dupa ce acomodati pielea cu soarele, sa ajungeti la un factor de protectie mai mic.

Atentie la intervalele de expunere
Toata lumea stie ca „soarele bun” pentru piele este cel pana in ora 10 si dupa ora 17. Dar cati dintre noi respectam asta? Daca ne trezim tarziu, cu siguranta ramanem la plaja, cel putin pana la 11.30-12, ceea ce nu este deloc benefic pentru piele.

Aplicati lotiunea regulat
In functie de indicatiile fiecarui produs, lotiunea se aplica la intervale de 20 sau 30 de minute, in timpul expunerii. Aplicati si intindeti pe toata suprafata, repetand operatiunea, in timpul expunerii, inainte de a intra in apa si dupa ce pielea se usuca un pic, la iesirea din apa.

Cititi continutul de ingrediente
Este bine sa va uitati si la ingredientele folosite. Daca lotiunea are in continutul ei si extract de aloe vera, musetel, antioxidanti, uleiuri, vitamina E si alte vitamine si minerale care protejeaza, atunci este cu atat mai eficienta.

Cumparati o lotiune noua
Nu reutilizati cremele de plaja folosite cu un an in urma! Chiar daca termenul de utilizare permite acest lucru, ganditi-va la toate transformarile prin care au trecut, in urma expunerii indelungate la soare, ingroparii in nisipul fierbine sau a oxidarii, dupa deschideri repetate.

Hidratati-va si dupa expunere
Foarte important este ca pielea sa se hraneasca, sa-si recapete elasticitatea si sa se simta protejata si dupa expunere. In acest scop utilizati lotiunile dupa plaja si lapte de corp hidratant.

Protejati-va capul si parul cu o palarie sau sepcuta.

Nu uitati sa va hidratati in timpul expunerii, cu cel putin 2 litri de lichide, zilnic.

Bronz frumos si vacanta placuta!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu
  1. AVETI GRIJA LA LOTIUNILE CARE CONTIN ACCELERATOR DE BRONZARE. FAC RAU PIELII.

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50