Aboneaza-te

Barbatii Infrunta Mai Greu Depresiile

Pentru ca femeile se exteriorizeaza, iar barbatii mai putin, femeile depasesc mai usor depresiile. Barbatii isi ascund cu masochism suferinta sau, din orgoliu, nu isi plang problemele in fata familiei si prietenilor. O atitudine cat se poate de gresita. Deghizarea si ascunderea unor chestiuni care apasa, duce la o presiune interioara, care neeliberata, provoaca boli, de multe ori cancer.

Depresia este un factor de risc pentru atacul de cord si comotia cerebrala. Barbatii sunt mai vulnerabili pentru ca ei dezvolta aceste afectiuni chiar si in absenta depresiei, mai frecvent si mai devreme decat femeile.

Efectele depresiei la barbati pot fi mai grave decat efectele asupra femeilor, desi, statistic, depresia se manifesta cu preponderenta asupra acestora din urma.

Simptomele depresiei la barbati:
– Oboseala, lipsa entuziasmului,
– Lipsa dorintei de comunicare,
– Anxietate,
– Tulburari ale somnului,
– Cresterea poftei de mancare sau, dimpotriva, lipsa apetitului,
– Sentiment de insingurare sau inutilitate,
– Dificultati de concentrare, agitatie, neliniste, iritabilitate sau inactivitate,
– Ganduri de moarte sau sinucidere.

Cand este cuprins de astfel de stari, incercati sa va sprijiniti partenerul, cu multa rabdare si intelegere.

1. Recunoasteti simptomele
Daca este irascibil, agresiv, isi pierde rabdarea, ridica tonul sau se retrage in sine, iar aceste stari continua sa se manifeste de ceva vreme, atunci este posibil sa fie semne ale depresiei.

2. Abordati problema in mod diplomatic
Nu-i faceti reprosuri, dar incercati sa-i dati de inteles ca va simtiti nesigura si neputincioasa in preajma unor asemenea manifestari. Sinceritatea ar putea deschide calea spre comunicare.

3. Aflati impreuna cauzele
Cu cat il cunoasteti mai bine, cu atat mai usor va fi sa realizati ce i se intampla. Veti sti daca sa puneti manifestarile pe seama nereusitei de la serviciu sau a altui fapt din viata sa personala. Stresul este cel mai periculos factor in declansarea depresiei. Determinati-l sa vorbeasca despre ceea ce-l apasa. Asa va incepe sa realizeze poate ca orice situatie are cel putin doua solutii de rezolvare.

4. Apropiati-va de el, dar nu impotriva vointei lui
Foarte importante sunt mangaierile si atingerile afectuoase. Daca accepta si stiti ca asta l-ar relaxa, faceti-i un masaj. Cercetarile au aratat ca si cele mai simple atingeri calmeaza bataile inimii si stimuleaza descompunerea hormonilor de stres.

5. Solicitati ajutorul unui profesionist
Daca manifestarile persista, iar partenerul se cufunda din ce in ce mai tare in angoase, atunci este cazul sa-l convingeti ca ajutorul unui medic specialit este cea mai buna solutie.

Comentarii

comentarii

2 Comentarii
 1. Uite..
  Eu sunt barbat si va spun una si buna…
  Barbatii fac depresii , aproape exclusiv , din cauza femeilor.
  Proaspetii tatici fac depresii pentru ca partenerele isi concentreaza atentia numai asupra copiilor.
  Celibatarii fac depresii pentru ca eventualele partenere ii trateaza ca pe competitori intr-o lupta materialista. Castiga cine are cont mai gras..
  Studiile sugereaza ca ne ascundem mai bine emotiile…, dar mai bine mergem cu baietii la o partida de fotbal si ne descarcam emotiile pe adversar.

 2. daca barbatii sunt depresivi decat femeile, din cauza femeilor.
  ideea de baza este ca viata pe care o avem trebuie traita. nu trebuie sa ne cramponam de ce zic cei din jurul nostru, pretenii adevarati sunt cei care ne critica si ne sustin in acelasi timp. trebuie sa fim egoisti, daca altfel suntem depresivi.

  orice activitate de genul – pentru baieti – este buna si trebuie practicata des….

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50