Aboneaza-te

Am scapat de insomnii cu pietre calde

Masajul se realizeaza de la stanga la dreapta si de sus in jos, pacientul simtind o senzatie profunda de bine si relaxare. Pietrele se incalzesc intr-un vas termal, la temperatura de 55°C. Andra (23 ani) ne-a spus ca vine de doua ori pe saptamana la clinica pentru a se relaxa cu masajul cu pietre calde..

poza masaj pietre caldeStres, insomnii, probleme ale circulatiei sangelui sau dureri de spate. Acestea sunt afectiuni frecvent intalnite la toate varstele. Masajul este cel mai indicat in astfel de cazuri, cel cu pietre avand cele mai bune rezultate. Clinica SlimArt, din Bucuresti, ne propune terapia geotermala, care amelioreaza metabolismul celular, ajuta la detoxifierea organismului si creeaza o stare generala de bine.

Cine nu se bucura de efectul de relaxare al unui masaj? Ceea ce nu stiu multi dintre noi este faptul ca relaxarea nu este singurul efect. Cea mai noua forma de masaj este cel cu pietre, denumit si geoterapie. Este o procedura traditionala, cu radacini in medicina amerindiana si chinezeasca, ce combina efectele masajului cu cele ale caldurii aplicate in punctele energetice ale organismului.

Cele sapte pietre, de origine vulcanica, asezate pe corpul pacientului, ajuta la accelerarea circulatiei sanguine si este unul din cele mai potrivite remedii pentru relaxare, stari de stres, de anxietate, insomnii, probleme ale spatelui, dureri musculare, artroze si artrite. Procedura este una foarte simpla si relaxanta. Se maseaza corpul cu un ulei aromat, pentru a usura alunecarea pietrelor, dupa care se asaza pietrele calde pe corpul pacientului. „in functie de afectiunea tratata, se asaza pietrele in anumite puncte. Caldura relaxeaza foarte tare si ne scapa de dureri. Clientii spun ca este foarte placut si mult mai relaxant decat masajul obisnuit”, ne-a spus Isabela, specialist kinetoterapeut al clinicii SlimArt.

O sedinta de masaj cu pietre dureaza o ora, timp in care tehnicianul maseur face masaj cu pietrele vulcanice, le asaza in diferite puncte, totul pe un fundal muzical linistitor. Dupa procedura, pacientului i se recomanda sa bea multe lichide. Costul unei sedinte este de 85 de lei, iar abonamentul, care contine 10 sedinte, costa 750 de lei. Rezultatele sunt vizibile dupa o serie de 6-7 sedinte.

Masajul este eficient si contra sinuzitelor

Masajul cu pietre calde este eficient si impotriva sinuzitelor, durerilor de cap sau stresului. in astfel de cazuri, se aplica timp de 5-10 minute pietre calde pe frunte. Alaturi de meloterapie si aromoterapie, acestea dau rezultate dintre cele mai bune. “Acest gen de masaj este foarte relaxant, avand in vedere ca am facut sport mult timp si am dureri de muschi. Dupa procedura, ma simt foarte bine, iar durerile de cap trec instantaneu”, ne-a spus Andra, in varsta de 23 de ani, care s-a tratat de sinuzita cu ajutorul gemoterapiei.

Sursa: Click!
Data: 23-01-2009

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50