Aboneaza-te

Alergarea e miscare, iar miscarea-i sanatate!

Salutari cordiale tuturor iubitorilor de zile calde, insorite si nu numai. Timpul acesta frumos ne obliga. La ce? La alergare si miscare, de exemplu. Gata, am spus-o. Acum este publica preocuparea mea sincera pentru intampinarea anotimpului cald, intr-o forma de zile mari. Este, la urma urmelor, si o chestiune de respect fata de natura, de ce nu?!.

Intr-un cuvant, doamnelor, este momentul sa luam atitudine si sa ne reformam. Contra reforma la adresa iernii ar trebui sa inceapa, traditional deja, cu ceva ture de alergat prin parc, asa cum fac toti cei care se dezmortesc dupa cumplita iarna si zilele lungi de stat in casa. Recomandarile sunt simple: evitati zonele cu caini, pentru a nu va crea neplaceri sau mai rau, alergati pe un plan drept  pentru ca asa veti depune mai putin efort si imbracati-va adecvat.

3 femei alergand in parc

Avantajul unei piste de alergare in jurul unui lac, pe langa acela al peisajului si aerului respirat, este faptul ca atunci cand obosesti si simti cum iti plesnesc cusaturile articulatiilor, poti sa tragi cu ochiul, subtil, la pescarusii care dau din aripi neobositi, atat cat sa iti pacalesti creierul si sa-ti spui ca daca ei pot, poti si tu sa dai o tura! Dozeaza-ti respiratia! Acesta este pana si secretul lui Bolt. Nu stiu daca asa vei parcurge 100 metri in cateva secunde, dar, cu siguranta, o sa iti duci cursa la bun sfarsit. Poarta haine lejere! Treningul nu se demodeaza niciodata cand e vorba de alergat.
Ia-ti incaltaminte comoda,  adidasi sau vesnicii tenesi. Cauta-ti un partener de alergat, cineva ambitios, care sa te incurajeze atunci cand simti din strafundul apendicului ca ar trebui sa abandonezi cursa. Si, sa recunoastem, este si mai distractiv asa. Personal, sunt in favoarea alergatului cum am divagat mai sus! Acest tip de exercitiu fizic iti antreneaza toate grupele de muschi, il poti face in aer liber, preferabil asa ar fi, si nu te costa abonamentul la sala. Pentru orice femeie, ceva bani pusi deoparte, pentru pantofi sau haine, nu sunt niciodata de lepadat, mai ales ca nu traim cele mai prolifice timpuri.

Asadar, ia-ti adidasii din cuier, costumul de trening de cand erai la liceu, prinde-ti parul, spune-ti ca „impossible is nothing” si treci la alergat in parc. Prin miscre, modeleaza-ti silueta dupa chipul si asemanarea top-modelelor silfide, vedetelor hollywoodiene sau doar incercand sa arati ca tine, dar intr-o forma mult mai buna si mai sanatoasa.  Doamnelor se poate! Fceti miscare pentru sanatatea voastra!

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50