Aboneaza-te

Acneea la adulti

Acneea la adulti

Acneea la adulti: cauze si tratamente

Contrar parerii generale, acneea nu este o afectiune care ii loveste doar pe adolescenti: acneea la adulti este destul de frecventa iar cauzele sale sunt numeroase. Atunci cand unii scapa de acneea juvenila, altii abia incep sa duca lupta impotriva cosurilor.
Cauzele acneei la adulti sunt diverse. De la anumite medicamente, precum cele impotriva atacurilor de apoplexie la anticonceptionale, cauze interne care au ca simptom aparita cosurilor.

Schimbarile hormonale sunt si ele un factor important in declansarea acneei la adulti. Daca dermatologul nu reuseste sa depisteze cauza, este indicata o vizita la endocrinolog pentru stabilirea eventualelor modificari hormonale care ar putea justifica aparita cosurilor.
Acneea mai poate fi provocata de anumite produse cosmetice care blocheaza porii pielii, provocand acumularea de sebum si impuritati.
Uneori, acneea este declansata de simple modificari periodice in organism, precum cele premergatoare menstruatiei, cele din timpul sarcinii sau ale menopauzei.

Sindromul ovarelor polichistice este si el un factor declansator al acneei in randul femeilor mature. Daca aparitia cosurilor este corelata cu o crestere in greutate, este indicat sa consultati un medic ginecolog.

 

Cum poate fi tratata acneea la adulti?

stock-photo5
Depinde foarte mult de cauza ei. In cadrul dezechilibrelor hormonale, este de ajuns sa tratati cauza pentru a combate simptomele. Daca suferiti de ovare polichistice, tratamentul acestora rezolva si el problema cosurilor.

Daca acneea nu are nicio cauza evidenta, o igiena corespunzatoare si anumite tratamente profesionale pot diminua sau chiar elimina cu desavarsire cosurile. Un tratament eficient si de ultima generatie este tehnologia IPL. Lumina laserului emisa de aparat contribuie la regenerarea fibelor de colagen si la cresterea fluxului de sange. In final, cosurile sau orice alte leziuni ale pielii se usuca. Nu e nevoie decat de 6-8 sedinte pentru a ajunge la un ten curat si stralucitor.

De asemenea, tratamentul Dermalosophy existent in clinicle SlimArt are o rata de succes de 100% dupa primele sedinte.

 

Iti doresti o consultatie cu specialistii Slimart in vederea tratarii acneei? Contacteaza-ne la telefon 0754.22.00.50 si afla mai multe detalii.

Comentarii

comentarii

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50