Aboneaza-te

5 Exercitii Pentru Ochi Mai Sanatosi

Astazi, cand lucram foarte mult in fata computerelor si seara ne petrecem timpul privind la televizor, ochii nostri au de suferit. Daca nu ii antrenezi, isi vor pierde tonusul, iar vederea va avea de suferit.

Iata cateva exercitii simple, cu care ne putem antrena ochii si imbunatati vederea. Desigur, aceste exercitii nu inlocuiesc tratamentele oftalmologice pentru aceia dintre noi care au probleme, insa, pot ajuta la o stare generala buna a ochilor.

Daca sunteti bolnavi sau foarte obositi, aceste exercitii nu sunt indicate.

Relaxarea ochilor
Inchideti ochii si strangeti-i tare, in timp ce numarati pana la cinci. Dupa ce ii deschideti larg, numarati din nou pana la cinci. Repetati exercitiul de zece ori.

Intarirea globului ocular

Asezati-va pe un scaun si pastrati-va spatele drept. Acoperiti-va un ochi cu mana, dar fara sa presati. Intindeti cealalta mana in fata, paralel cu solul. Tineti degetul mare in sus si miscati mana, dreapta-stanga, sus-jos, nu mai mult de 60-70 cm. Incercati sa urmariti miscarea degetului fara sa miscati si capul. Faceti aceeasi miscare descriind un cerc, cu ajutorul degetului mare. Executati fiecare exercitiu de maxim 7 ori, totalizand nu mai mult de 2 min de miscare, pentru fiecare ochi.

Dezvoltarea vederii spatiale

Din aceeasi pozitie, sezut, cu spatele drept, pozitionati doua creioane, unul in spatele celuilalt, pe linia centrala a nasului. Cu o mana veti tine un creion la aproximativ 20-25 cm de nas, iar pe celalalt la o distanta dubla, de 50 cm sau cat de mult se poate intinde mana. Concentrati-va privirea alternativ asupra creionului apropiat, apoi asupra celui indeparat. Cand va axati privirea pe unul dintre repere, celalalt trebuie sa va apara neclar sau dublu. In cazul in care nu este asa, rearanjati pozitiile creioanelor, in mod corect. Daca nici de data aceasta reperul asupra caruia nu va concentrati in momentul respectiv nu este perceput dublu sau neclar, este un semn de afectiune al ochiului si ar trebui consultat un specialist. Nu exersati mai mult de 3 min pentru a nu obosi ochiul.

Antrenarea vederii laterale

Tineti capul in pozitie normala si incercati sa va priviti umarul drept, fara a misca capul. Numarati pana la zece, dupa care relaxati ochii si repetati exercitiul incercand sa vizualizati umarul stang. Repetati de 5 ori, pentru fiecare umar.

Curatarea ochilor

Clipeste de cate 10-20 ori la fiecare 5 minute. Accelereaza ritmul de fiecare data. Acest exercitiu ajuta la eliberarea tensiunii din ochii. Daca in timp ce clipesti vei lacrima, inseamna ca iti cureti ochii de praful acumulat, ceea ce este foarte sanatos. La fel, poti incerca sa tai o ceapa si sa lasi ochiul sa lacrimeze cat mai mult. Apoi, spala fata si ochii cu apa calduta.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu
  1. aceste exercitii sunt foarte bune! dar sunt valabile si pentru cei care sufera de miopie sau alte anormalitati? va rog,ajutatima!

Ultimele Articole

SlimArt FLOREASCA
Calea Floreasca, Nr. 91-111
Telefon: 0754.22.00.50